Gazete Vatan Logo

Ardahan buz kesti: Göle -31.8

Doğu Anadolu Bölgesi adeta buz kesti. Ardahan’ın Göle İlçesi sıfırın altında 31.8 derece ile yine Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimi oldu

Ardahan buz kesti: Göle -31.8

Kar yağışı Doğu Anadolu’da yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Şiddetli soğuk hava nedeniyle birçok ev ve iş yerinin camları buz tuttu. Erzurum’da sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı yer yer 3 metreye kadar düştü. Sibirya yüksek basıncın etkisi altında olan bölgede Türkiye’nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 31.8 derece ile Ardahan’ın Göle İlçesi oldu. Yine sıfırın altında olmak üzere termometreler, Erzurum’un Horasan ilçesinde 25.9, Erzurum’da 22.4, Kars’ta 21.7, Ardahan’da 20.5, Ağrı’da 18.4, Iğdır’da 12.3, Erzincan’da 9.4 ve Muş’ta 5.6 dereceyi gösterdi. Meteoroloji 12’inci Bölge Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu.

Yollar kapandı

Yoğun kar nedeniyle Doğu’da pek çok yerde ulaşım yapılamıyor. Muş’ta yağış sonrası 198 köy 234 mezra yolu ulaşıma kapanmış durumda.