Gazete Vatan Logo

Arap basını: Viyana tutumunu değiştirecek

Lüksemburg'da dün yapılan AB Genel İşler Konseyi toplantısında, Türkiye'nin AB müzakerelerinde temel oluşturacak Müzakere Çerçeve Belgesi üzerinde, Avusturya'nın itirazları nedeniyle uzlaşma sağlanamaması, Arap basınında da yankı buldu

Suriye'de yayımlanan El Tavra gazetesi, AB Dışişleri Bakanları'nın, nihai olarak Viyana'nın tutumunu değiştirmeyi başaracağını yazdı. El Tavra gazetesinde şu ifadelere yer verildi:
Türkiye'nin AB'ye girme mücadelesi devam ediyor.

Viyana ise Türkiye'nin tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık şartını kabul etmesi konusunda ısrar ediyor. Türkiye hükümetiyse bunu şiddetle reddediyor. Viyana'nın tutumundan vazgeçmesi halinde AB'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlaması mümkün. AB Dışişleri Bakanları Viyana'nın tutumunu değiştirmesi için uğraşıyor. Bu da önünde sonunda olacak."

'UZLAŞMA OLMAZSA AB YENİDEN BUNALIMA GİRER'
Londra'da yayımlanan El Hayat gazetesi ise "Erdoğan, Avrupa Birliği sahasına topunu yerleştiriyor" dediği haberinde, Erdoğan'ın siyasi krizlerde müsteşar ve parti yetkilileriyle Kızılcahamam'a gittiğini savunurken, parti içinden bazı yetkililerin de El Hayat'a verdikleri demeçte, 'parti içinde, hükümetin Lüksemburg'da yapılacak toplantıya katılmaması halinde Türkiye'nin tarihi bir fırsatı kaçırmasından korkanlar olduğunu' söylediklerini yazdı. Gazete Türkiye'nin büyük Avrupa ülkeleri ve ABD'nin kendisine destek vereceği tahmininde bulunduğunu belirtti.
Mısır'da yayımlanan Al Ahram gazetesi de, "AB ile Türkiye'nin uygun bir zamanda uzlaşmaya varamaması halide Birlik yeniden büyük bunalımın içine düşecek. Bu bunalım Fransa ve Hollanda'nın, yapılan referandumlarda AB Anayası'nı reddetmesiyle başladı" dedi.

Haberin Devamı