Gazete Vatan Logo

Apple watchOS 2 yayımlandı

Apple watchOS 2 yayımlandı

Apple, akıllı saati Apple Watch'un işletim sistemini güncelledi. watchOS 2 ismi altında gelen yeni sürüm aslında bildiğimiz gibi normalde geçtiğimiz hafta yayımlanan iOS 9 ile eşzamanlı biçimde yayımlanacaktı ama son anda çıktığı belirtilen bir sorundan ötürü ertelenmişti.

watchOS 2 ile birlikte gelen en önemli yenilik bağımsız uygulama desteği kazanmış oluşu. Yani artık yaptığımız her eylemde iPhone'a bağlı değiliz. Örneğin iPhone ile direkt ilintili olmayan uygulamaları (adımsayar vb.) iPhone'a bağlı olmadan da çalıştırabileceğiz. Buna ek olarak yine yeni sürümle birlikte kişiselleştirme seçeneklerinde de artış var. Örneğin artık ekran üzerindeki uygulamaları düzenleyebiliyoruz.

Bir diğer kayda değer yenilik ise Apple'ın 3. parti uygulamalarla da uyumlu olacağı belirtilen Time Travel (Zaman Yolculuğu) ismini verdiği zaman standartizasyon sistemi. (Örneğin takvime yahut hava durumuna vb. bakarken mevcut tarihi ileri yahut geri sarabileceğiz.) WatchOS 2 ile birlikte ciddi anlamda öemli iyileştirmeler yapılmış olsa da maalesef batarya kullanımında belirgin bir iyileştirme gerçekleştmiş değil.

Bu majör yenilikler haricinde, Siri'nin işlevselliğinde artış (örneğin Siri koşuya çıkmak istiyorum dediğimizde doğrudan egzersiz uygulamasını açıyor), zenginleşen 3. parti uygulamalar (Facebook Messenger, iTranslate, AirStrip, GoPro, Strava, MLB, CNN vb.) e-postaları cevapları, gece uyku modu, transit haritalara yönelik geliştirmeler (Siri üzerinden de geçerli), genişletilmiş Apple Pay desteği ve tabii ki performans iyileştirmeleri var. Özellikle uygulamaların yüklenme süresi artık kayda değer biçimde hızlanmış ki bildiğimiz gibi bu ciddi bir sıkıntı idi.

Yeni sürümü yüklemek için ilk olarak iPhone'umuzu iOS 9'a yükseltiyor ve ertesinde de telefonumuzdaki Apple Watch uygulamasına girerek 'saatim > genel > yazılım güncelleme' yollarını izleyerek güncellemeyi (12.4MB) gerçekleştiriyoruz.

Haberin Devamı