Gazete Vatan Logo

AÖL sonuçları açıklandı mı?

Açıköğretim Lisesi(AÖL) sınavı 18-19 Mart 2017 tarihlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmişti. Sınav sonrasında, sınava girmiş olan adaylar tarafından AÖL sınav sonuçları meraklı gözler ile bekleniyor. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

AÖL sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınavının soru ve cevapları yayınlandı. Adaylar cevaplar üzerinden kaç puan alacaklarını tahmin edebilirler. Sınavın sonuçlarının açıklanacağı tarih, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 iş takvimine göre, AÖL sınavının sonuçları 21 Nisan 2017 Cuma günü ilan edilecektir. Adaylar, sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın aolweb.aol.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

AÖL 2. dönem sınavlarının sonuçlarının açıklanmasının ardından da 3. dönem için başvurular başlayacaktır. Yeni dönem için kayıt işlemleri 8 Mayıs ve 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖL Geçme Notu Kaç?

Yapılan son değişiklikler ile AÖL ders geçme notu 45 puandan 50 puana yükseltildi. AÖL sınavına giren adaylar, sınavdan minimum 50 puan almaları halinde başarılı sayılarak sınavdan geçmiş olacaklardır.

Haberin Devamı

AÖL Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılacaktır?

MEB tarafından AÖL sınav sonuçları açıklandıktan sonra, adaylar sınava ilişkin olarak sonuçlar için itiraz işlemi yapabilirler. Sınav sonuçları açıklandıktan itibaren 5 gün içinde itiraz işlemi yapılabilecektir. Sınav itirazı yapılmadan önce, ilk olarak 20 TL ücret yatırılması gereklidir. İtiraz ücreti, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye işletmesinin banka hesabına yatırılacaktır. İtiraz için ücretin yatırılacağı bankalar ise şunlardır;

T.C. Ziraat Bankası Ankara- Beşevler şubesi,

Türkiye Halk Bankası Ankara- Küçükesat şubesi ve

Türkiye Vakıflar Bankası Ankara -Merkez şubesi

AÖL Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açıköğretim lisesinde okuyan kişilerin mezun olabilmek için gerekli şartları yerine getirmesi gereklidir. Mezun olabilmek için yerine getirilmesi gerekli olan şartlar ise şunlardır;

Adayın öğrenim gördüğü dönem sayısı en az 8 dönem olmalıdır.

Toplam kredi sayısı 192 olmalıdır ve ortak alan dersleri de başarılı olarak geçilmeli ya da muaf olunmalıdır.

Haberin Devamı

Alan kredi sayısının genel kültür dışında 80 ve üzerinde olması gereklidir.

Sınavlarda Dil Anlatım dersi için muafiyet hakkı tanınmamaktadır. Bu nedenle de adayların Dil ve Anlatım dersinden mutlaka başarılı olarak geçmesi gereklidir.

Alan derslerinin hepsinde en az 1 kez sınava girilmesi şarttır.

Açık Lise mezunu olanlar, YGS için başvuru işlemi yapabilmektedir. Açık Lise mezunu olanların YGS’ye girmeleri için aldıkları kredi sayılarının yeterli sayıda ya da daha üzerinde olması gereklidir.

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

AÖL sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene üç kez gerçekleştirilmektedir. 2017 senesinin üçüncü ve son olarak yapılacağı AÖL sınavının tarihleri 1 Temmuz ve 2 Temmuz’dur. Sınav için giriş belgesi ve sınava ilişkin son duyurular ise aolweb.aol meb.gov.tr internet sitesinden görülebilecektir. AÖL üçüncü dönem sınavına girecek öğrencilerin, bu adresi düzenli olarak takip ederek son gelişmeleri incelemeleri gerekmektedir. Sınav için giriş belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile yollanmayacaktır. Sınav giriş belgeleri sadece MEB internet sitesi üzerinden görülebilecektir.

Haberin Devamı

AÖL’ye Kimler Başvuru Yapabilir?

AÖL’ye başvuru yapabilecek olan kişiler şunlardır;

İlköğretim ya da ortaöğretim mezunu olan,

Lise veya meslek lisesinden ayrılmış olan,

Yurt dışında eğitim görenlerin de İl Müdürlükleri ya da yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden a ve b maddelerinde yazılı olan gerekli şartları taşıdığını gösteren denklik belgesinin alınmış olması gereklidir.