Gazete Vatan Logo

AÖL sınav soruları ve sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

AÖL sınav soruları ve sonuçları adayların merakla beklediği başlıklardır. AÖL sınav soruları ve sonuçları sınav yapıldıktan sonra açıklanır. AÖL sınav soruları ve sonuçları açıklanma tarihi ise MEB tarafından belirlenmektedir.

AÖL sınav soruları ve sonuçları açıklandı mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Eğer liseden atıldıysanız, lise eğitiminizi tamamlayamadıysanız korkmanıza gerek yok. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı lise diploması olmayan öğrenciler için örgün öğretimden farklı olarak açık öğretim imkanı sunmuştur. Bu öğrenciler lise eğitimini lise diplomasını açık öğretim olarak alabilirler. Açık öğretimden faydalanabilmek için örgün öğretimde okumamanız ve lise diplomanız olmaması gereklidir. Lise diploması olmayan öğrencilerin hepsi Açık öğretim lisesine başvurabilirler. Açık öğretim lisesine başvurabilmek için yaşadığınız şehirde bulunan açık öğretim bürosuna gitmeniz gerekmektedir. Buraya gittikten sonra ve istenilen belgeleri sağladıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurusunu gerçekleştiren öğrenciler açık öğretim lisesi sınavlarına girebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 2 kez olmak üzere 2 dönem açık öğretim sınavlarını gerçekleştirir. İlk bahar ve son bahar dönemlerinde bu sınavlar gerçekleştirilir. Öğrenciler bu sınavlara girerek ve sınavlardan geçerek eğitimlerini tamamlarlar. Bu dönem yani ilk bahar dönemi açık öğretim lisesi sınavları 19-20 mart tarihlerinde yapılmıştır. Bu sınava girebilmek için başvuru süresince başvurunuzu gerçekleştirmeniz gereklidir ve başvuru ücretini yatırmanız gereklidir. Sınava giren öğrenciler artık sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı son yapılan açık öğretim lisesi sınavının sonuçlarını 28 nisan tarihinde açıklanacağını duyurmuştur. Sınava giren öğrenciler sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Ama sonuçlar açıklanmadan önce sınavda sorulmuş olan soru ve cevaplara bakarak öğrenciler yaklaşık olarak kaç doğru ve kaç yanlış yaptıklarını öğrenebilirler. Bu şekilde derslerden geçip geçemeyeceklerini de tahmin edebilirler.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ! (http://sorgulama.net/aol-sinav-sorulari-sorgulama/ )

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim lisesi sınav soru ve cevaplarını 25 mart tarihinde açıklamıştır. Sınava giren öğrenciler bu soru ve cevaplara internet üzerinden ulaşabilir. Ayrıca sınavlara bu sorulara bakarak da çalışabilirler. İnternet üzerinden açık öğretim lisesi geçmiş yıllarda çıkmış soru ve cevaplara Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra geçmiş dönemlerde yapılan sınav soruları ve cevapları bölümüne giriş yapmanız gereklidir. Bu bölümde şimdiye kadar yapılmış olan bütün açık öğretim lisesi sınav soruları ve cevapları bulunmaktadır. Buradan son yapılan açık öğretim lisesi sınavlarının soru ve cevaplarına da ulaşabilirsiniz. 19-20 mart 2016 açık öğretim lisesi 2. dönem sınav soru ve cevapları bölümünden PDF olarak indirebilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra da internet üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Açık öğretim lisesi ile ilgili tüm işlemleri açık öğretim lisesi internet sayfasından öğrenci giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise bu bölümden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Bu sayfaya giriş yapabilmek için öğrenci numaranızı ve şifrenizin olması gereklidir. Öğrenci numaranızı ve şifrenizi bilmiyorsanız açık öğretim bürolarından elde edebilirsiniz. Öğrenci girişini yaptıktan sonra bu sayfadan kayıt yenileme, ders seçme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz ve sınav sonuçları açıklandığında bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı