Gazete Vatan Logo

AÖL sınav soruları açıklandı! AÖL sonuçlarınızı öğrenin!

AÖL sınav soruları ve sonuçları bir çok öğrenciyi ilgilendirir. AÖL sınav soruları ve sonuçları liseyi açıktan okuyan öğrencilerin gerçekleştirdiği sorgulamalardır. AÖL sınav soruları ve sonuçları ile ilgili daha fazlası yazımızda!

AÖL sınav soruları açıklandı! AÖL sonuçlarınızı öğrenin!

Eğitim alanı bizler ve gelecek nesillerimiz yani çocuklarımız için oldukça önemlidir. Ülkemizin gelişmesi ile doğru orantılı olarak ilerleyen eğitim öğretim alanındaki yenilikler sayesinde artık ülkemizde okuma yazma bilmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Eğitim öğretim alanında yapılmış olan yeniliklerden bu yazımızda sizler için AÖL yani açılımı ile Açık Öğretim Lisesi’nden bahsedeceğiz. AÖL yani açık öğretim lisesi, liseyi herhangi bir sebepten tamamlayamamış veya hiç liseye gidememiş olan vatandaşlar için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulmuş olan bir uygulamadır. Bu uygulamaya zorunlu eğitim olan 8 yıllık ilk ve orta okul eğitimini tamamlamış olan vatandaşlar katılabilmektedir. Bu uygulama sayesinde lise diplomasına sahip olan ve bu diploma ile birlikte sınavlara girip üniversitelere giden birçok insan bulunmaktadır. Açık öğretim lisesi ile normal liselerin hiçbir farkı yoktur. Sınav ve eğitim aynı düzeydedir. Sınavların içeriği aynıdır ancak açık öğretim lisesinde devam zorunluluğu diye bir şey yoktur. Normal okulların aksine açık öğretim lisesi yalnızca kitaplardan ile birlikte sınavlardan oluşmuş durumdadır.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl açık öğretim lisesinde 3 tane sınav yapılmaktadır. Bu sınavlar Ocak, Mayıs ve Temmuz aylarında yapılır. Bu yapılan sınavların Temmuz ayında yapılan sınavına yalnızca 17 yaşındaki adaylar ve 17 yaş üstü adaylar girebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bu uygulamada Temmuz sınavını sonradan eklemiş olup, sınava girme koşullarına yaş sınırı koymuş durumdadır. Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için gereken şeyleri yazımızın devamında sizler için anlatmış durumdayız. Yazımızın devamından sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve mezun olmak için gereken şeylere ulaşabilirsiniz. Açık öğretim lisesi uygulamasını oluşturmuş olan Milli Eğitim Bakanlığı bir kolaylık daha sağlayıp, teknolojiyi kullanarak bir uygulama daha oluşturmuştur. İnternet sisteminin oldukça gelişmiş bir sistem olduğu herkesçe bilinmektedir. İnternet üzerinden neredeyse istediğimiz her şeye ulaşabilmekteyiz. İnternet uygulamaları sayesinde herhangi bir yere gitmeden veya herhangi bir yere telefon etmeden birçok işlemimizi dakikalar içerisinde yapabilmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı da bu teknolojiden yararlanarak bir uygulama oluşturdu. Bu uygulama açık öğretim lisesi platformudur. Açık öğretim lisesi platformundan ulaşabileceğiniz birçok şey bulunmaktadır. Geçmiş yıllardaki sınav sorularına ulaşabilir ve sınavlara hazırlık döneminde bu sorulardan faydalanabilirsiniz. Bu sınav sorularının sonuçlarını da ulaşabilmek aynı platform üzerinden mümkündür. Girmiş olduğunuz dönemlerdeki sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Bu platform üzerinden giriş yaptığınızda bu bilgilere oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda genel olarak kredi durumunuzu gösteren bir bölüm bulunmaktadır. Buradan girmiş olduğunuz sınav başarınıza göre toplanmış olan kredi puanınızı görebilirsiniz. Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için 192 kredi ve 192 kredinin üzerinde bir kredi puanına sahip olmanız gerekmektedir. Bu puanı toplamak için de açık öğretim lisesinde en az 4 dönem sınavlara girmiş olmanız gerekir.

Haberin Devamı