Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilinmiyor. AÖL sınav sonuçları MEB AÖL servisinden yayınlanan bir durumdur. AÖL sınav sonuçlarına ne zaman erişeceğiniz haberimizde.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Eğitim öğretim hayatımız çok küçük yaşlarımızdan itibaren başlayıp, bir iş sahibi olana kadar devam etmektedir. Bir iş sahibi olduktan sonra da isteğe bağlı olarak eğitimler alınabilmektedir tabi ki. Ancak bu yazımızda sizler için bahsedeceğimi eğitim sistemi mesleğe kadar olan bölümleri kapsamamaktadır. Bunun yerine örgün eğitim ve lise hayatından detaylı olarak bahsedeceğiz. Küçük yaşlarda başladığımız eğitim hayatımız ilk olarak ilkokul ile başlıyor. Ve örgün öğretimin ilk 5 yılı olarak ilkokul olarak devam ediyor. 5 yılın sonunda örgün hayatımızın son 3 yıllık bölümü ortaokul adı altında devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda örgün öğretim tam olarak 8 yıl olarak devam ediyordu aşamaları olmadan. Ancak geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu bir karar ile iki aşamalı olarak örgün eğitime devam edilmiştir. İlk 5 yıl olan ilkokul eğitim öğretimin temellerinden oluşmaktadır. Okuma, yazma, okuma ve yazma geliştirme gibi temel eğitimler verilmektedir. Ortaokul ise daha çok liseye hazırlama aşamasıdır. Ortaokul sonunda girdiğimiz bir sınav ile puanlarımıza ve kendimize uygun bir liseye yerleşiriz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lise hayatımız toplam 4 yıldan oluşmaktadır. Ancak bir sebepten liseyi bitirememiş veya sınıf tekrarı dolayısıyla lise hayatı bitmiş olanlar için bir uygulama oluşturulmuştur. Bu uygulama AÖL yani Açık Öğretim Lisesi olarak adlandırılmaktadır. Açık Öğretim Lisesi’nden 8 yıllık örgün öğretim hayatını tamamlamış olan herkes yararlanabilmektedir. Yaş sınırlaması olmadan Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilir ve buradan mezun olabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi normal eğitim veren liseler ile aynı müfredat yani aynı ders konularını içerip bu müfredattan oluşmaktadır. Açık Öğretim Lisesi sınavları her yıl 3 kez yapılmaktadır. Ocak, Mayıs ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonradan alınmış bir karar ile Temmuz ayında yapılmak üzere 3 tane sınav bulunmaktadır.

Açık Öğretim Lisesi, normal liselerdeki gibi sınıflardan oluşmamaktadır. Bunun yerine dönemlere ayrılmış olan Açık Öğretim Lisesi ve normal liselerin karşılaştırılması aşağıdaki gibidir:

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem ve 2. Dönem – Normal liselerde 1. Sınıf

Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem ve 4. Dönem – Normal liselerde 2. Sınıf

Açık Öğretim Lisesi 5. Dönem ve 6. Dönem – Normal liselerde 3. Sınıf

Açık Öğretim Lisesi 7. Dönem ve 8. Dönem – Normal liselerde 4. Sınıf

Olarak dağılmış durumdadır.

Açık Öğretim Lisesi internet platformu üzerinden geçmiş dönemlere ait sınav sorularına ve sonuçlarına ulaşabilmeniz mümkündür. Sınavlara girdikten sonra açıklanacak olan AÖL sınav sonuçlarında AÖL resmi sayfasında sizler için verilmiş olacaktır. AÖL sınav sonuçlarını öğrenebilmek için sisteme giriş yapmanız yeterli olacaktır. AÖL internet sistemi sayesinde bahsetmiş olduğumuz gibi daha önceki dönemlerde yapılmış olan sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Bu da sınavlara hazırlanan adaylarımız için oldukça yararlı bir durumdur. Sınav sorularına ve AÖL sınav sonuçlarına da yine aynı şekilde sisteme giriş yaparak ulaşabilirsiniz. AÖL sınav sonuçları öğrenci girişi yapmalısınız. AÖL sınav sonuçları için güvenlik kodunu, öğrenci numarasını ve şifresini yazmalısınız. Ardından AÖL sınav sonuçları için giriş yapmalısınız. Giriş yaptığınız ekranda AÖL sınav sonuçlarına erişebilirsiniz.

Haberin Devamı