Gazete Vatan Logo

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18-19 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınav sonuçları, sınava girmiş olan adaylar tarafından merak ile bekleniyor. AÖL sınavında 9 tane soruya doğru cevap veren adaylar, o dersi geçmiş sayılacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevabı!

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Açıköğretim Lisesi 2. dönem sınavlarının soru ve cevapları yayınlandı. İsteyen adaylar soruları ve cevaplarını inceleyebilirler.

AÖL Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

Açıköğretim lisesi, çeşitli sebeplerden dolayı örgün eğitime devam edememiş ya da eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilerin okumuş olduğu lisedir. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından ilan edilen iş takvimine göre AÖL sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 21 Nisan olarak belirtilmiştir. Sınav sonuçları açıklandığında, adaylar sonuçlarını aol.meb.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecekler. 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da 3. dönem için kayıt işlemleri başlayacaktır. Yeni dönem kayıtları için belirlenen tarihler ise 8-18 Mayıs 2017 tarihleri arasıdır.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL Sınav Sonuçlarına İtiraz

MEB tarafından AÖL sınav sonuçları açıklandığında, adaylar sınav ile ilgili olarak itiraz işlemi yapabilecektir. İtiraz işlemleri için verilen süre 5 gündür yani sonuçların açıklanmasının ardından 5 gün içerisinde adayların itirazlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İtiraz işlemi yapılmadan önce 20 TL itiraz ücretinin yatırılmış olması gereklidir. Bu ücret, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye işletmesinin şu şubelerine yatırılabilecektir;

Haberin Devamı

Türkiye Halk Bankası’nın Ankara- Küçükesat şubesi

T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara- Beşevler şubesi ya da

Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara- Merkez şubesi

AÖL 3. Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Açık Lise 3. Dönem sınavları 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 3. dönem gerçekleştirilecek olan sınavın giriş belgeleri ise 16 Haziran 2017 tarihinden itibaren alınabilecektir. Açık Lise öğrencilerine sınav için giriş belgesi gönderimi yapılmayacaktır. Sadece aol.meb.gov.tr internet sitesinden sınav giriş belgesinin çıktısı alınabilecektir.

AÖL Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Öğrencilerin, öğrencilik durumları aktif hale geldikten sonra sınavına girecek olduğu derslerin seçimini yapmak zorundadır. Öğrenciler ders seçim işlemlerini aol.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden, öğrenci numaraları ile kişisel şifreleri kullanarak yapacaklardır. Ders seçim işlemleri sırasında tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Ders seçimini yapmamış olan öğrencilerin için, sınava girecek oldukları derslerin seçimi sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Sistem tarafından otomatik olarak atanmış olan derslerin sınavlarına, öğrencilerin girmeleri zorunludur.

Açıköğretim Lisesi’nden Mezun Olmak İçin Gereken Şartlar

-Toplam dönem sayısının en az 8 ve üzeri olması,

-Toplam kredi sayısının en az 192 ve üzeri olması,

-Dil Anlatım dersi için muafiyet olmadığından dolayı bu dersten öğrencilerin mutlak surette başarılı olarak geçmesi,

-Alan dersleri sınavlarına en az 1 defa girilmiş olması,

-Genel Kültür dışında, alan kredi sayısı 80 ve üzerinde olması gereklidir.