Gazete Vatan Logo

AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2. Dönem AÖL sınavı ne zaman?

AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2. Dönem AÖL sınavı ne zaman? Sorularının yanıtları merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Binlerce öğrencinin heyecanla araştırdığı AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? AÖL sınavına dair tüm bilgileri haberimizde derledik.

AÖL sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2. Dönem AÖL sınavı ne zaman?

AÖL sınavları için az bir zaman kaldı. Heyecanlı bekleyişin başladığı AÖL sınavının giriş belgeleri alınabiliyor mu? Öğrencilerin merakla beklediği AÖL sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı, belli olduğunda haberimizde yer alacaktır.

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takviminde 17 - 18 Mart 2018 tarihinde yapılması kararlaştırılan 2. Dönem Açık Öğretim Kurumları Sınavları, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Baskı Ünitesinde meydana gelen teknik arıza sebebiyle 31 Mart - 01 Nisan 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

AÖL SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

AÖL sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri henüz belli değil. Açık öğretim lisesi öğrencileri sınav giriş belgesini aol.meb.gov.tr sitesinden çıkartabilecek. Gerekli bilgileri girdikten sonra bu sayfa üzerinde giriş belgesini yazdırabilecek. AÖL sınav giriş yerlerinin 25 Mart sonrasında açıklanması bekleniyor.

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

Haberin Devamı

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.