Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor! AÖL ilk kayıt işlemleri uzatıldı

AÖL kayıt işlemleri bugün sona eriyor. 20 Eylül'de başlayan kayıt yenileme işlemleri 28 Eylül Cuma günü itibariyle sona eriyor. Öte yandan AÖL ilk kayıt yenileme tarihleri 8 Ekim mesai bitimine kadar uzatıldı. Peki AÖL kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılacak?

AÖL kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor! AÖL ilk kayıt işlemleri uzatıldı

AÖL kayıt yenileme işlemleri alınmaya devam ediyor. 20 Eylül'de alınmaya başlayan Açıköğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri bugün sona erecek. Açıköğretim Lisesi tarafından yapılan açıklamada Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamaz denildi. Öte yandan AÖL ilk kayıt tarihleri 8 Ekim mesai bitimine kadar uzatıldı.

Kayıt Yenileme Sınav Bedeli

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk

Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar

Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Haberin Devamı

Kayıt yenilemek için sınav ücretinin ödendiği bilgisi, sistem üzerinden görülmektedir.

Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenilemenizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için sınav ücretinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz

karşılığında ödenecektir.