Gazete Vatan Logo

AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı!

AÖL 3. dönem sınav sonuçları belli oldu. Binlerce öğrencinin merakla beklediği AÖL 3. dönem sonuçları dün akşam itibariyle erişime açıldı. AÖL 3. dönem sınav adayları "aöl.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden sonuçları sorgulayabilecek.

AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı!

AÖL 3. dönem sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını merak eden AÖL öğrencileri "aöl.meb.gov.tr" sitesinden T.C kimlik numarası ve şifre ile sonuçlarını öğrenebilecek. İşte AÖL sınavına dair tüm merak edilen detaylar...

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Binlerce Açıköğretim Lisesi öğrencisi tarafından merak edilen sonuçları resmi site üzerinden adayların erişimine açıldı. AÖL sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar aöl.meb.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

2016-3 Dönem uzaktan eğitim ile okutulan derslerin sınav sonuçları açıklanmıştır. Mezuniyet incelemesinde gözüken öğrencilerin halk eğitimi merkezlerinde bulunan evrakları taranıp sisteme atılmış ise en kısa zamanda bu öğrencilerin nihai mezuniyeti yapılacaktır.

Mezun olan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde kayıt yaptırdıkları halk eğitimi merkezlerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler. Mezun olan öğrencilerin diplomaları 2 ay içerisinde düzenlenip Koordinatör Halk Eğitimi merkezlerine gönderilecektir. Diploma takip kısmından diplomanızın nereye gideceğini görebilirsiniz.

Haberin Devamı

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ'NDE NASIL MEZUN OLURUM?
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.
MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER;
Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.
Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)
"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.

Haberin Devamı