Gazete Vatan Logo

AÖL 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını meraklı gözler ile bekliyor. 18-19 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖL sınavı ile ilgili detaylar...

AÖL 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı mı?

Liseyi dışarıdan bitirmek isteyenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen AÖL sınavlarına giriyor. Sınava giren on binlerce aday AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarını bekliyor.

AÖL Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih

Geçtiğimiz sene, 19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan AÖL 2. Dönem sınavının sonuçları 25 Nisan tarihinde açıklanmıştı. Bu sene de MEB iş takvimine göre 21 Nisan 2017’de sınav sonuçları ilan edilecek. Sınav sonuçları aol.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenci numarası ve şifresi ile sorgulanabilecektir.

3 oturum olarak gerçekleştirilen sınavın soruları da internet sitesi üzerinden erişime açıldı. İsteyenler soruları ve cevaplarını inceleyebilirler.

AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarının açıklanması ile de 3. Dönem için başvuru işlemleri başlayacak. Yeni dönem için kayıtlar 8 Mayıs ve 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılabilecek.

AÖL Sınav Sonuçlarına Nasıl İtiraz Yapılır?

AÖL sınav sonuçları MEB tarafından açıklandıktan sonra, adaylar sınav sonuçları için itirazda bulunabilirler. İtiraz işlemlerinin, sınav sonuçlarının açıklandığı günden itibaren 5 gün içerisinde yapılması gerekmektedir. Sınav sonuçlarına itiraz edecek olan adayların ilk olarak, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye işletmesinin banka hesabına 20 TL ücret yatırması gereklidir. İtiraz ücreti yatırılacak olan bankalar ise şunlardır;

Haberin Devamı

Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/Küçükesat şubesi

Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/Merkez şubesi ve

T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/Beşevler şubesi

AÖL Geçme Notu Kaç?

AÖL ders geçme notu yapılan son değişiklikler ile 45 puandan 50 puana yükseltilmiştir. AÖL sınavından 50 puan alan öğrenciler sınavdan geçmiş olacaktır.

AÖL Mezuniyet Şartları Nelerdir?

Açıköğretim lisesinde okumakta olan kişilerin, mezun olabilmeleri için gerekli şartları yerine getirmesi gereklidir. Mezun olmak için gerekli olan şartlar şunlardır;

Öğrenim görülen dönem sayısı en az 8 olmalıdır.

Kazanılan toplam kredi sayısının 192 olması ve ortak olan derslerin de başarılı olarak geçilmesi gereklidir yada muaf olunmalıdır.

Haberin Devamı

Alan kredi sayısı da genel kültür haricinde 80 ve üzerinde olmalıdır.

Dil Anlatım dersi için muafiyet tanınmamaktadır. Bundan dolayı da Dil Anlatım dersinden mutlaka başarılı olunması gerekmektedir.

Alan derslerinin tümünde en az 1 defa sınava girilmiş olması şarttır.

Açık Lise mezunu olan kişiler, YGS için başvuru işlemi yapabilirler. Açık Lise mezunlarının YGS’ye girebilmeleri için belirli olan kredi sayısının yeterli miktarda ya da daha üzerinde olması gereklidir.

AÖL’ye Kimler Başvuru Yapabilir?

AÖL’ye başvuru yapacak kişiler şunlardır;

İlköğretim/ortaöğretim mezunu olmak,

Lise veya meslek lisesinden ayrılmış olmak,

Yurt dışında eğitim görmüş olanların da, İl Müdürlüklerinden ya da yurt dışında bulunan eğitim müşavirliklerinden (a) ve (b) maddelerinde yazan gerekli şartları taşıyan Denklik belgesini almaları gereklidir.

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

AÖL sınavlarını gerçekleştiren MEB’dir. AÖL sınavları her sene 3 kez düzenlenir. Açık Lise için 3. Dönem sınavları da 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. 3. Dönem de gerçekleştirilecek olan sınavlar için giriş belgeleri de adaylar tarafından 16 Haziran 2017 tarihinde internet sitesi üzerinden alınabilecek. Açık Lise sınav giriş belgeleri, öğrencilerin adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecektir. Sınav giriş belgeleri adaylar tarafından sadece MEB’in internet sitesi aol.meb.gov.tr üzerinden alınabilecektir.

Haberin Devamı