Gazete Vatan Logo

Antalya’ya tren, Mahmutbey’e serbest geçiş geliyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul’daki Mahmutbey gişelerine serbest geçiş sistemi geleceğini açıkladı. Hızlı tren ile İstanbul-Antalya yolculuğunun 4 saate ineceğini, Haydarpaşa’nın gar olarak kalacağını, Atatürk Havalimanı’nın konut alanı olmayacağını söyledi

Antalya’ya tren, Mahmutbey’e serbest geçiş geliyor

İstanbullu sürücülerin kabusu olan Mahmutbey gişelerine yeni düzenleme geliyor. CNN Türk’te konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sistemi getirileceğini söyledi: “Mahmutbey’de karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. İzmir Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği ve duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS-HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak.”

‘Çanakkale Köprüsü ihalesi Ocak’ta’

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden günde yaklaşık 110 bin, Osmangazi Köprüsü’nden ise günlük ortalama 20 bin araç geçiyor. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ihalesine çıkıyoruz. Ocak ayı ortalarında teklifleri alacağız. O da bittiğinde Marmara Denizi’nin etrafında komple bir ring oluşturacağız. En geç 5 senede bitecek.

Haberin Devamı

‘Haydarpaşa tren garı olarak kalacak’

“Haydarpaşa Garı, yüksek hızlı (YHT) tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek. Sadece gar değil Haydarpaşa limanı ve orada çok sayıda kamusal alan var. Kruvaziyer limanı, yat limanı, otel projeleri gar ile Haydarpaşa limanı arasındaki bölgede olacak.”

‘Gayrettepe’den 3. havalimanına metro

“Gayrettepe’den 3. Havalimanına 34 km uzunluğunda bir metro hattı yapılacak. Atatürk Havalimanı konut alanı olmayacak. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile görüşmemiz İstanbul’a değer katacak şekilde buranın değerlendirilmesidir.”

‘İstanbul-Antalya YHT ile 4 saat’

“YHT ile daha fazla noktaya ulaşmak için çaba harcıyoruz. Karaman, Mersin, Adana ve Gaziantep’i de 2023 hedefleri çerçevesinde bitirmeyi öngörüyoruz. Yine İstanbul, Afyon, Eskişehir ve Antalya’yı da 2023 hedefleri içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarla İstanbul’dan yüksek hızlı trene binen bir kişi yaklaşık 4 saatte Antalya’ya gidebilecek.”

Haberin Devamı