Gazete Vatan Logo

Antalya’nın golfü ve futbol sahaları fuarla parlayacak

İstanbul’daki fuar merkezlerine meydan okuyan Anfaş, bu yıl iki yeni fuarla Antalya’nın değişen yüzünü tüm dünyaya duyuracak

15 milyar doların üzerinde bir ekonomisi olan golf turizminde marka olmaya çalışan Antalya Belek, 15-17 Kasım tarihleri arasında Anfaş ile görücüye çıkacak. Ayrıca sayısız kulübün devre arası kamplarını yaptığı Antalya’daki futbol sahaları da Anfaş Spor Turkey’de tanıtılacak.

Uluslararası gıda ihtisas ve içecek ihtisas fuarları ile fuar organizasyonları içinde öne çıkan Antalya Fuarcılık İşletmeleri ve Yatırım A.Ş bu yıl iki yeni fuarla Türk turizmine büyük bir katkı yapmaya hazırlanıyor.

Anfaş bu yıl 15-17 Kasım tarihleri arasında Golf turizmi günleri organizasyonunu fuar takvimine eklemeyi başardı. 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında ise Spor Turkey fuarı takvimdeki yerini aldı. Bu iki fuar Antalya’nın özellikle kış aylarında 5 yıldızlı otellerini dolduracak golf ve futbolda dünyada daha çok tanınmasına imkan verecek.

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer dünyada yılda 15 milyar dolar iş hacmi olan uluslararası golf endüstrisinin en önemli organizasyonuna Antalya Expo Center’da ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Seçer, İngiliz Reed Travel Exhibitions işbirliği ile yapılacak bu fuarın Antalya’nın golf destinasyonu olarak sıçrama yapmasını sağlayacağını söyledi. Golf turizminde planlanmış alıcıların ve satıcıların dünyadaki tek buluşma noktası olan Uluslararası Golf Turizmi Fuarı’nın her yıl farklı bir yerde düzenlendiğine dikkat çeken Seçer, “600’den fazla golf turizmi tedarikçisi ve 350 ön yeterlilik satım almacısı ve 100 ülkeden medya mensupları bu organizasyonda buluşuyor Bu fuar tam anlamıyla uluslararası golfün tek buluşma noktası. Bu fuar kış aylarında da Antalya’nın yüzünün gülmesini sağlayacak” diye konuştu.

Seçer Anfaş’ın spor turizmi konusunda da bir ilke imza atacağını ve 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Türkiye’nin tek turizm fuarı olacak Spor Turkey’i düzenleme kararı aldığını belirtti. Spor Turkey Fuarı Hetex sağlık Turizmi Fuarı ile eş zamanlı olarak yapılacak. Spor Turkey fuarı ile oteller, ekipman firmaları, spor sahası yapan firmalar, sporun sponsor firmaları spor turizmiyle ilgili acentalar, menajerler biraraya gelecek.

Seçer yeni fuarlarla Türk ekonomisine katma değer yaratıldığına dikkat çekerken buna örnek olarak Haziran ayında yapılan moda şovu Dosso Dossi Fashion’u gösterdi. Rusya, Ukrayna ve Romanya başta olmak üzere 27 ülkeden 3 bin kişilik alım heyetinin bu fuara katıldığını belirten Seçer alım heyetlerinin yaklaşık 25 milyon dolarlık alım gerçekleştirdiğine işaret etti. Seçer Antalya Expo Center’ı yılık ilk 6 ayında 240 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. ANFAŞ, Antalya’da ayrıca otomobil motosiklet yan sanayi ve aksesuar fuarı Autoshow’u 11-16 Ekim tarihleri arasında, yapı malzemeleri ve inşaat teknolojileri fuarı Baucon Yapex’i 27-30 Ekim tarihleri arasında, konaklama ağırlama ikram sektörü ekipmanları ihtisas fuarı Hotel Equipment’i 18-21 Ocak’ta düzenleyecek. ANFAŞ’ın fuar takviminde Ekim ayından itibaren 2012 yılı Kasım ayına kadar 13 ayrı fuar bulunuyor.

Ortadoğu’nun gıda kapısı Food Product

ANFAŞ’IN tam 18 yıldır sürdürdüğü Anfaş Food Product Fuarı ise Ortadoğu ’nun en büyük gıda kapısı olmaya devam ediyor. 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında 19’uncu kez kapılarını açacak fuarın 400 katılımcı firma standıyla 45 bin ziyaretçiye ulaşması hedefleniyor. Türkiye’nin en büyük gıda fuarına dönüşen Anfaş Food Product her geçen yıl yükselen bir grafikle Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki oteller, restoranlar, fast-foodlar, barlar, kafeteryalar, süpermarketler, gıda toptancıları, yemek fabrikalarının buluşma adresi haline geldi. Fuar bu yıl 20 ülkeden 44 bin 156 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, “İncelendiğinde Ortadoğu ve körfez ülkelerinin yüzde 42.8 oranla yabancı ziyaretçiler arasında zirveye yükseldiğini bu oranı yüzde 24.28 ile Avrupa ve Balkan ülkelerinin, yüzde 23.46 ile BDT ülkelerinin izlediğini görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı