Gazete Vatan Logo

Antalya için turizmde korkutan simülasyon

40 günlük verilerden yola çıkılarak hazırlanan ’Bu sezon nasıl olur?’ simülasyonunda bu yıl Antalya’nın yüzde 35 kayıpla 6.5 milyon turist ağırlayabileceği ortaya çıktı.

Antalya için turizmde korkutan simülasyon

ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, yılın ilk 40 günlük dönemindeki turizm verilerinden yola çıkarak, ’Bu sezon nasıl olur?’ sorusuna yönelik simülasyon hazırladı.

Simülasyon, bu yıl Antalya’nın yüzde 35 kayıpla 6.5 milyon turist ağırlayabileceğini ortaya çıkardı. Simülasyona göre 2015’in en büyük pazarı Rusya’dan 3.6 milyon turist ağırlayan Antalya’da bu yıl beklenen rakam yüzde 81 düşüşle 732 bin kişi. İkinci en büyük pazar Almanya’dan geçen yıl 3.4 milyon turist ağırlayan kentteki bu yılın düşüş oranı yüzde 17 tahmin ediliyor. Buna göre Alman pazarından da 2.8 milyon turist bekleniyor. Antalya’nın bu iki büyük pazarındaki toplam kaybının 2.9 milyon Rus, 500 binin üzerinde de Alman olmak üzere 3.5 milyon turist olacağı tahmin ediliyor. Bu çalışmanın bir öngörü olduğunun altını çizen Recep Yavuz, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Haziran ayından itibaren normalleşmeye doğru yaklaşılacağını düşünüyorum. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında açık fark kapatılır gibi duruyor. Bunun birkaç nedeni var. En önemlisi, alternatifimiz olan diğer ülkelerin kapasitesinin sınırlı olması ve oraların dolmasıyla turistin bize yönelmesi”

Haberin Devamı