Gazete Vatan Logo

Antalya'da bira festivali gerginliği

Üçüncüsü düzenlenen ‘Oktoberfest’ için Yeşilay, Akaydın’ı suçladı, Akaydın da...

Antalya Belediye Başkanı Akaydın da ‘Radikal dinciler istismar ediyor’ diyerek açılışa gitmedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım desteği verdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Almanların hasat bayramı ‘Oktoberfest’i protesto için belediye önüne siyah çelenk bıraktı. Büyükşehir Belediyesi önünde bir açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Başkanı Muharrem Balcı, ilk yıldan bu yana ölümlere, kavgalara ve türlü çirkinliklere neden olduğunu savunduğu ’bira festivali’nin tüm uyarılara rağmen Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın yoğun desteğiyle sürdüğünü söyledi. Biranın çok düşük fiyatlara satılarak bira tüketiminin teşvik edildiğini ve başka ülke kültürlerinin dayatıldığını öne süren Balcı, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen festivalin her yılında bir ölüm vakasının yaşandığını söyledi.

Balcı, şunları söyledi, “Düzenlenen bu festivali bir turistik etkinlik olarak lanse etmenin bir mantığı yoktur. Avrupa ülkeleri toplum sağlığını tehdit eden alkol kullanımını azaltmaya çalışırken, ülkemizde bunu teşvik eden festivalini amacı nedir?” Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Oktoberfest’in Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlik olmadığını, sadece destek verdiklerini söyledi.

‘Dansı erotik buldular’

Başkan Akaydın, “Oktoberfest etkinliği radikal dinci gruplar ve basın tarafından istismar ediliyor” dedi. Kendisinin etkinliğin açılışında yer almasında hiçbir beis bulunmadığını kaydeden Başkan Akaydın, geçen yılki kutlamalarda kızlarla dans etmesinin erotik bulunduğunu söyledi. Akaydın, “O kızlar neredeyse torunum yaşında. Bunu da erotik buldukları için şikayet ettiler” dedi. Bu yıl kutlamaların açılışına katılmayacağını söyleyen Akaydın, “Suistimal ettikleri için, onları utandırmak için gitmiyorum” dedi.

Haberin Devamı