Gazete Vatan Logo

Antalya'da askeri araca saldırı: 3 yaralı

Kemer karayolu üzerinde Beldibi Mahallesi sınırlarında askeri araca silahlı saldırı düzenlendi, 3 asker yaralandı.

Antalya'da askeri araca saldırı: 3 yaralı

Kemer karayolu üzerinde jandarmaya ait minibis geçtiği sırada daha önceden yol kenarına konulan bomba patlatıldı. Cam kırıkları nedeniyle hafif yararalan rütbeli 2 asker, hastanede tedaviye alındı. Özel harekat timleri, saldırının olduğu yolun üst tarafındaki ormanda arama çalışması başlattı.

Saldırı, saat 09.40 sıralarında Antalya il merkezine 10 kilometre mesafede meydana geldi. Antalya- Kemer karayolu üzerinde Topçam mesire alanının olduğu bölgeden jandarma minibüsü geçerken, karayolunun kenarına konulan bomba patlatıldı. Saldırı sonrasında karayolu kenarında yarım metre çapında bir çukur açıldığı görüldü. Saldırıda minibüsün patlayan ön camının kırıkları araçta bulunan Astsubay Çavuş İbrahim Dağ ve Uzman Çavuş Bayram Tokay'ı yaraladı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ambulanslar 2 yaralı askeri alarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Hafif yaralı askerlerin tedavisi sürüyor. Kaş'ın Kalkan Karakol Komutanlığı'na bağlı 2 rütbeli personelin, minibüsü bakımı için Antalya'ya getirdiği öğrenildi. Patlama sonrasında Antalya- Kemer karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine sevk edilen özel harekat timleri, yolun üst kısmındaki orman içerisinde arama çalışması başlattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, ormanı tarayan özel timlere polis helikopteri de havadan destek verdi.

İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Geniş çaplı arama çalışması başlatıldı

Olay yeri güvenlik şeridi ile çevrilirken araç trafiği çift yönlü kapatıldı. Şüphelilerin olabileceği ihtimali üzerine Özel Harekat Timleri, polis helikopteri desteğiyle yolun üst kısmındaki orman içerisinde arama çalışması başlattı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken bölgede köpekli bomba imha ekibi de arama yaptı.

Ekipler, sahil kısmındaki kayalık alanda da arama yaparken Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul olay yerinde incelemelerde bulundu.

Patlamada hasar gören askeri araç ise üzeri branda ile örtülerek olay yerinden kaldırıldı. Patlamanın yol kenarında asfaltın bitiş noktasındaki toprak alanda meydana geldiği, demir bariyerlerin parçalandığı ve büyük bir çukurun oluştuğu görüldü. Patlama sırasında karşı şeritten Kemer istikametine giden bir hafif ticari aracın da zarar gördüğü belirlendi. Ekiplerin çalışmasının ardından yol çift yönlü trafiğe açıldı.

Haberin Devamı