Gazete Vatan Logo
Magazin Antalya Cannes gİbİ!

Antalya Cannes gİbİ!

45. Antalya Film Festivali ‘Yıldızlar Korteji’ geçişiyle başladı. Antalyalılar sinemanın ünlü yıldızlarını görmek için caddeleri doldurdu

Antalya Altın Portakal Film Festivali, dün Divan Talya Otel’deki açılış kokteyli ve ardından “Yıldızlar Korteji”nin Antalyalıları selamlamasıyla başladı. İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin, Tuncel Kurtiz, Güven Kıraç, Zafer Alagöz, Azra Akın, Tuba Ünsal, Fadik Sevim Atasoy ve Ahu Türkpençe’nin de aralarında olduğu çok sayıda oyuncu üstü açık otomobillerde halkı selamladı. Festivalin galası Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Sanatçılar, Cannes Film Festivali’n-de olduğu kırmızı halıdan geçerek tiyatroya girdi. Galada Hülya Avşar’a “Sinema Başarı Ödülü”, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Yılmaz Atadeniz’e “Onur Ödülü”, Müşfik Kenter’e “Yıldırım Önal Anı Ödülü”, Filiz Akın’a ise “Festival Nişanı” verildi. 16 filmin “Altın Portakal”ı kazanmak için yarışacağı festival 19 Ekim Pazar günü sona erecek.

AVŞAR’A BAŞARI ÖDÜLÜ

Bu yıl ilk kez verilen “Sinema Başarı Ödülü”ne Hülya Avşar layık görüldü. Avşar galada ünlü sinema sanatçı Jacqueline Bisset ile birlikte oturdu.