Gazete Vatan Logo

Anneye dayak hatıra defterinde

Annesini boğarak öldüren Aslı Sönmezler’in hatıra defteri dava dosyasına girdi. Defterde, “Annemi çok korkunç bir şekilde dövdüm. Birkaç an düşündüm öldüreyim mi” satırları var

Anneye dayak hatıra defterinde

Sarıyer Uskumruköy’de 57 yaşındaki üst düzey yönetici annesi Belgin Hızal’ı boğarak öldüren ABD’de eğitim gören Aslı Sönmezler hakkında dava açılmıştı. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın duruşmasında tutuklu sanık Aslı Sönmezler hazır bulundu. Sönmezler’in babası Haluk Sönmezler tanık olarak dinlendi.

Baba Sönmezler ifadesinde ölen eski eşinin kendisine bir yıl önce mail atarak kızının şizofren hastası olduğunu, Bodrum’da yaşadığını, tedavisi için kendisinden yardım istediğini anlattı. Baba Sönmezler, “Belki inanmam gerekirdi. Ama aramızdaki özel sorunlardan dolayı eski eşime inanmadım. Yardım etmedim. Bir süre sonra Belgin kızını yanına aldı. Ve korktuğu başına geldi. Olaydan dolayı hem kızım Aslı adına hem eski eşim adına çok üzgünüm. Bundan sonra hasta olan kızımla ilgileneceğim yapacak başka bir şeyim yok” dedi. Ölen Belgin Hızal’ın kardeşi Elvida Hızal sanıktan şikayetçi olarak davaya katılmak istedi. Ailenin avukatı, Aslı Sönmezler’in hatıra defterini mahkemeye sundu. Defterde annesiyle ilgili “Beni hala uyuşturucu kullanmakla suçlamaya başladı. Benim üzerime geldi. Bende o an kontakt bir attı. Ben annemi çok korkunç bir şekilde dövdüm. Kavga bitip te annemi evden attığımda, bütün sokak pencerelere çıkmış bizi dinliyordu. Düşünün yani ne canice bir kavga. Hatırlıyorum bir ara annemin üstüne gırtlağına öyle sıkı sarılmış duruyordum ki bir an hatta birkaç an düşündüm ‘Öldüreyim mi Aslı’ dedim kendi kendime ‘bütün derdin biter’. O zaman anladım cinnet geçirmek neymiş diye. İnsanlar nasıl bütün aileyi öldürüyorlar anladım” satırları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Aslı Sönmezler, hatıra defterine ilişkin “Ben annemi öldürme noktasına geldiğimi mi yazmış mıyım gerçekten bakmak istiyorum” dedi. Deftere bakan Sönmezler “Defter bana ait. Ama annemle ilgili bahsedildiği gibi cümle bulamadım. Daha sonra inceleyeceğim” dedi.