Gazete Vatan Logo

Anne kucağından okul sırasına ilk adım...

İstanbul’da bazı özel okulların 1. sınıf öğrencileri yeni eğitimöğretim yılına “merhaba” dedi.

Sabah erken saatlerden itibaren çocuklarıyla birlikte okul yolunu tutan veliler de en az çocukları kadar heyecanlıydılar. Okullu olan minik öğrenciler öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla tanışarak oyunlar oynadılar

2012-2013 eğitim yılı, 4+4+4 sistemi ve 66 aylık çocukların okula gönderilmesiyle ilgili tartışmaların devam ettiği bir ortamda başlarken İstanbul’da bazı özel okullar, okula alışmaları için iki hafta önceden kapılarını minik öğrencilerine açtı. Sabah erken saatlerde anne-babalarının ellerinden tutarak okullarının yolunu tutan minik öğrenciler heyecan içinde sınıflarına girdi. Kadıköy’de bulunan Özel Irmak Okulları da bu yıl birinci sınıfa gidecek öğrencilerini iki hafta önceden kabul ederek okula ısınmalarını amaçladı.

‘Biraz sıkılıyorum’

15 kişilik sınıflarda eğitim görecek öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken minikler öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla tanışarak okuldaki ilk gün heyecanını birlikte paylaştılar. Öğrencilerden Ada Kölemen, “Okul çok güzel, yeni arkadaşlarım oldu. Oyunlar oynuyoruz” derken Nehir Demir, “Güzel, eğlenceli bir gün. Yeni arkadaşlarım var” diye konuştu. Demir Deniz “İyi ama biraz sıkılıyorum. En güzeli yeni arkadaşlarım oldu” dedi. Ece Yılmaz ise “Çok güzel sınıfım. Arkadaşlarım var. Öğretmenimi çok sevdim” diyerek okuldaki ilk günlerinin çok güzel geçtiğini belirttiler.

Özel Irmak Okulları Müdürü Meral Bilgin yeni eğitim-öğretim yılını özel okular olarak iki hafta öncesinden başlattıklarını belirterek “Amacımız çocuklarımızı okula hazırlamak” dedi.

‘Biz hazırlıklıydık’

Bilgin, “Biz okul olarak hazırdık zaten. Biz bir bütün olarak hazırlandık. Anaokulu öğretmenlerimiz ile birlikte sınıf öğretmenlerimiz ve psikolojik danışmalarımızla birlikte planlamalarımızı yaptık. Öğrencilerimiz için neler yapabiliriz nasıl onları eğitebiliriz gibi çalışlarımızı yaptık. Öğretmen-veli ilişkileri ile birlikte çocuklarımızı nasıl en iyi eğitebiliriz üzerinde durduk. Bunun için çocukları ruhsal olarak incitmeden onları nasıl eğitebiliriz diye çalışmalarımızı yaptık. Çocuklar için oyun grupları oluşturduk, satranç, jimnastik, fen bölümleri gibi etkinlik alanları oluşturduk. Biz her yönüyle yeni eğitim yılına hazırız. Aslında bu kadar olumsuz karşılanmasının sebebi çok kısa bir süre içinde hayata geçirilmesi. Yoksa çocuklarımız hazır. Aslında Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir çalışma yaparak bütün sınıflar için öğretmenlerin branşlaşmasını sağlar. Her sınıf için tek öğretmen böylelikle başarı daha da hızlı gelecektir.. Biz 2007’li öğrencileri bir sınıfta topladık. Toplamda 4 sınıfımız var. Bir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı