Gazete Vatan Logo

Anne kızına ikinci canı verdi!

Doğumundan iki gün sonra karaciğer yetmezliği nedeniyle bir çocuğunu kaybeden 32 yaşındaki Sevim Şenel, iki yıl sonra dünyaya getirdiği kızı Rabia’da da aynı hastalık çıkınca karaciğerini vererek kızının hayatını kurtardı.

Anne kızına ikinci canı verdi!

Bir çocuğunu fark edemedikleri için iki günlükken karaciğer yetmezliğinden kaybeden Sevim Şenel (32) geçen yıl dünyaya gelen kızını kendi karaciğerini vererek kurtardı. Geçen yıl doğan Rabia bebekte de benzer problemler görülünce aile, bebeği metabolizma hastalıklarının fark edilmesi için doktor kontrolünde tuttu. Metabolizma bozukluğuna bağlı karaciğer yetmezliği tespit edilen Rabia Bebek kan değerleri çok yüksek olduğu için komaya girdi. Doktorlar Rabia’yı cihaza bağlı yaşattı. Kan değerlerinin normale dönmesi için Türkiye’de bulunmayan bir ilaç gerekiyordu. Aile Avrupa’daki yakınlarına ilacı da getirtti.


Nakil için kilo aldı


Minik Rabia’nın tek kurtuluşunun karaciğer nakliydi. Ancak nakil için kilo alması gerekiyordu. Rabia bir yaşına gelene kadar hastanede yaşadı. Nakil için yeterli kiloya gelen ve 1 yaşına giren Rabia’nın annesinin karaciğeri kızıyla uyumlu çıkınca geçtiğimiz hafta Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından anne Sevim Şenel’in karaciğerinden alınan bir parça başarıyla minik Rabia’ya nakledildi.

Haberin Devamı


‘Kızıma tüm organlarım feda’


Sevim Şenel “Bilgimiz olmadığı için ilk çocuğumuzu kaybettik. Rabia’da fark ettik. Kızımı karaciğerimle kurtarmanın sevincini yaşıyorum. Gerekirse tüm organlarımı veririm. Kızımı kaybetmeye dayanamam. Organ bağışıyla bir insana yeniden hayat vermekten büyük bir sevap yok” dedi. Nakli yapan Prof. Dr. Koray Acarlı ise, “Hastalığın sebebi anne ve babadaki hastalıklı genlerin bir araya gelmesi. Bu durumda tek çare karaciğer nakli. İnsanlar bir gün yakınlarının da organa ihtiyacı olabileceğini düşünerek bağışta bulunmalı” diye konuştu.