Gazete Vatan Logo

Anne - kız kanseri yendi

İzmir’de, üç ay arayla meme kanseri tanısı konulan Yağmur Öztürk ile annesi Betigül Özönans, birlikte mücadele edip, ‘genetik kader’i yendi.

Anne - kız kanseri yendi

İzmir’de bir çocuk annesi pilates eğitmeni Yağmur Öztürk (30), geçtiğimiz yıl şubat ayında meme kanserine yaklandığını öğrendi. Beş ay süren 16 kürlük kemoterapi ve ışın tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Öztürk’ün annesi Betigül Özönans (64) da aynı kaderi paylaştı. Genetik geçişin örneği olan anne-kızdan Öztürk, “Kabullenerek, eğlenerek, biraz da şımararak bu zamanı atlattım. Derken anneme de kanser teşhisi konuldu, ama yine kabullenerek bu işi halletmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Karaburun’a gittik

Annesinin kanser olduğunu öğrenince tedaviye başladıklarını ifade eden Öztürk, şunları söyledi: “Anne-kız Karaburun’u çok severiz, oraya gittik, doğada yürüyüşler yaptık, eğlenerek atlattık.” Özönans ise “Kızıma kanser tanısı konulduğunda çok üzüldüm ama kendime hiç üzülmedim. Geçeceğine inandım” dedi. Kent Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürbüz Görümlü ise “Genç yaş hastalarda genetik olarak meme kanseri riskinin artığını biliyoruz. Tarama öneriyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı