Gazete Vatan Logo

Ankara mesaisi YAŞ’la başlıyor

Doha'da alkışlarla karşılanan mesaj

Evinde dinlenen Erdoğan, Ankara’daki mesaisine perşembe günü başlayacak. YAŞ toplantısına katılacak olan Erdoğan, Bakanlar Kurulu’na da başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Hanım, dün Erdoğan’a “Geçmiş olsun” ziyaretine gitti.

ANKARA- Başbakan Erdoğan, ameliyatı ve sonrasında istirahati dolayısıyla gidemediği Başkent’e Perşembe günü giderek, mesaisine başlayacak. Perşembe günü Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı Başbakan’ın başkanlığında toplanacak. YAŞ, Başbakan’ın ameliyatı dolayısıyla 15 Aralık’a ertelenmişti. Erdoğan, Cuma günü de saat 14.00’te toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Başbakan, yarın da İstanbul’da Türkiye’yi ziyaret edecek Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile görüşecek. Ameliyatından 11 gün sonra Cumartesi günü ilk kez evinden çıkan Başbakan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne gitmişti. Erdoğan, yine istirahati dolayısıyla iptal ettiği Katar’da yapılan Medeniyetler Zirvesi’nin açılış oturumunda yayımlanmak üzere görüntülü mesaj kaydını da 1.5 saat kaldığı Dolmabahçe’de hazırladı.

Pazar ziyaretçileri

Dün gün boyu evinde dinlenen Başbakan Erdoğan’ın iki ziyaretçisi oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’a geçmiş olsun ziyaretine gitti. Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte saat 16.33’te Başbakan’ın Kısıklı’daki konutuna geldi. Gül ve eşinin sivil plakalı bir araçla geldiği görüldü. Gül çifti Başbakan’a geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Gül Ailesi’nin ziyareti 1.5 saat sürdü.

Başbakan’ın Gül’den öncesi ziyaretçi ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Ergin, saat 15.15’te geldiği konutta yaklaşık bir saat kaldı. Ergin’in de geçmiş olsun dileklerini ilettiği ziyarette güncel konulara ilişkin Başbakan’ın bilgi aldığı öğrenildi.

Ortaylı’dan da imza...

Başbakan Erdoğan’ı ziyarete gelen Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. İlber Ortaylı, ziyaretçi defterini imzaladı. Ortaylı, “Sizi bir an önce ayakta görmeyi çok istiyoruz. Hürmet ve saygılarımla” yazdı. İlber Ortaylı, defteri imzalamasının ardından basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı. Bu arada, Başbakan Erdoğan’ın konutunun bulunduğu caddeye konulan ziyaretçi defterine vatandaşların yoğun ilgisi dün de sürdü. Erdoğan’a geçmiş olsun ziyaretine gelen ve deftere duygularını yazanlar arasındaki 80 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Ali Borçbitiren dikkati çekti. Elinde Türk Bayrağı, üzerinde gazi kıyafeti ve göğsünde madalyasıyla ziyarete gelen Borçbitiren, Başbakan Erdoğan’ın bir an önce iyileşmesini beklediğini dile getirerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

‘Çaya bekliyoruz’

Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi önderliğinde bir araya gelen bir grup taksici de dün Başbakan’ın evinin önündeydi. Erdoğan’ı ziyarete gelen taksiciler, “Taksici dostu Sayın Başbakanımıza Beyoğlu taksicileri olarak Allah’tan şifalar diliyoruz” yazılı pankart açtılar. Taksiciler adına konuşan Kooperatif Başkanı Resul Sivri, Erdoğan’ın her fırsatta taksi duraklarını ziyaret ederek çaylarını içtiğini de ifade ederek, “Başbakanımızı yine çay içmeye davet ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı