Gazete Vatan Logo

Anıtkabir gurur ve heyecanla doldu

Devlet erkanı ve halk Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün kabrinde buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir defterine, havalimanı açılışıyla ilgili “Bu tarihi açılış, Türkiye’nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür” diye yazdı.

Anıtkabir gurur  ve heyecanla doldu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki devlet erkanı cumhuriyetin ilanının 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan’a, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol’dan geçerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

‘Ekonomiye saldırı’

Aziz Atatürk; cumhuriyetimizin ilanının 95’inci yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere, tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün cumhuriyetimizin 95’inci yıl dönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış Türkiye’nin gücünün, kararlılığının 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.

Haberin Devamı

Garnizonda görevli subay ve astsubayların yanı sıra öğrenciler de törende yer aldı. Törenin bitiminde, Anıtkabir vatandaşların ziyaretine açıldı.

‘Gökçek şeref kazandırır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçerek tebrikleri kabul etti. Törende, yerel seçime ittifakla gidilmemesi kararından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Erdoğan ilk kez bir araya gelmiş oldu. İstanbul’da açılan havalimanındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na ise katılmayan Bahçeli dün soruları yanıtlarken, “Millete büyük bir hizmet olmuştur. Büyük bir açılış yapılacak. Biz de televizyonlardan takip edeceğiz” ifadelerini kullandı. Bahçeli, Melih Gökçek’in MHP’den Ankara adayı olacağı iddialarıyla ilgili ise, “Sayın Gökçek’e herhangi bir önerimiz olmamıştır. Aday olmak istiyorum derse MHP’ye şeref kazandırır” şeklinde yanıt verdi. .

Haberin Devamı

‘Sözleri bana şeref verdi’
Melih Gökçek, MHP liderinin sözleri üzerine “Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir, sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum” diyerek yanıt verdi. Gökçek, “Sayın Bahçeli, Türkiye’nin başı sıkıştığı her anda ülkemizin düze çıkşında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir” dedi.