Gazete Vatan Logo

Anestezi öldürüyordu

Konya'da 7 yaşındaki Yusuf'la 9 yaşındaki Nuri narkozun ardından peş peşe komaya girdi

Konya’da özel bir hastanede geniz eti ve bademcik ameliyatına alınan 7 yaşındaki Yusuf’la 9 yaşındaki Nuri narkoz verildikten sonra peş peşe komaya girdi

İlköğretim 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Yusuf Nurulgür, önceki gün saat 13.30’da sıralarında Uzman Doktor K.Ç. tarafından özel bir hastanede geniz eti ve bademcik ameliyatına alındı. Yaklaşık 20 dakika süren ameliyatın ardından dinlenme odasına alındıktan 10 dakika sonra solunum sıkıntısı çekmeye başlayan Yusuf Nurulgür’ün vücudu şişmeye başladı. Baba Hüseyin Nurulgür, fenalaşan oğlunu hemen kucağına alarak doktorların yanına götürdü. Nefes borusuna tüp konan Yusuf tekrar ameliyathaneye alınarak müdehale edilmeye başlandı.

Anestezide fenalaştı

Küçük çocuğu hastanedeki diğer doktorlar tarafından müdehale edilirken, Dr. K.Ç. ve beraberindeki ekip saat 14.00 sıralarında bu kez 9 yaşındaki Osman Nuri Uğurlu’yu geniz eti ve bademcik amileyatı yapmak için ameliyathaneye aldı. Operasyondan önce narkoz verilen Uğurlu da birden fenalaştı. Nefes almakta zorlanan ve vücudu şişmeye başlayan Osman Nuri Uğurlu da komaya girdi.

Ciğerleri boşaltıldı

Bunun üzerine hastane yetkilileri, Konya Numune Hastanesi Gögüs Cerrahisi Bölümü’nde görevli Uzman Doktor Murat Öncel özel hastaneye çağırdı. Ambulansla hastaneye gelen Öncel, çocukların akciğerlerine yoğun bir şekilde dışardan hava basıncı geldiğini için ve bunun sonucunda akciğerin büzüşerek işlevini kaybettiğini tespit etti. Vücutlarına delik açılıp takılan tüple akciğerin etrafındaki hava dışarıya boşaltılan çocuklar ambulanslarla Konya Numune Hastanesi Reanimasyon Ünitesine sevk edilerek tedavi altına alındı.

‘Yüksek doz verildi’

Yusuf Nurul Gür’ün babası Hüseyin Nurul Gür, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Oğlum bademcik ameliyatı oldu. Özel bir odaya aldılar. Oğlum bir anda şişmeye başladı. Müdahale etmeye çalıştılar. Devlet Hastanesi’nden göğüs cerrahı geldi. Hava alabilmesi için karnını deldiler sonra Numune Hastanesi’ne kaldırdılar. Ameliyatı yapan doktor, bu durumun neden kaynaklandığını anlamadığını söyledi. Oğluma yüksek dozda anastezi verildiğine inanıyorum, dava açacağım.” Osman Nuri Uğurlu’nun babası 32 yaşındaki Ali İhsan Uğurlu da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

‘Araştırıyoruz’

Hastanedeki bademcik ve geniz eti ameliyatlarının durdurulduğunu belirten özel hastanenin başhekimi Opr. Doktor Sabahattin Yücetaş, “Bilinmeyen bir nedenle bu olay gerçekleşti. Sebebini bizde araştırıyoruz. Ölümcül bir risk taşımıyor. Her ihtimale karşılık ameliyathanede bulunan cihazların kontrollerini yapacağız” dedi. Konya Numune Hastanesi’nde tedavi altında tutulan çocukların durumlarının ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Haberin Devamı