Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Hayat Bağlı Kal ‘ Mustafa Sandal ile ekranlarda

‘Hayat Bağlı Kal ‘ Mustafa Sandal ile ekranlarda

İnternette yayınlanmaya başladığı günden itibaren izlenme rekoru kıran, milyonlarca kişiye ulaşıp, izlendiği ülkelerde emniyet kemeri kullanımını önemli derecede arttıranfilm 2010 yılı Cannes Festivali- Toplum Sağlığı ve Güvenliği Ödülü, New York Festivalleri Uluslararası Reklam Ödülleri- Dünyanın En İyi Dijital Kampanyası ve 2010 Youtube Yılın Reklam Kampanyası ödüllerini aldı. Orijinal adı “Embrace Life” olan kamu spotu, Türkiye’de ‘emniyet kemeri kullanımına’ vurgu yapmak, ve Türkiye’de geniş kitlelere ulaşmak için, Doğuş Otomotiv ve BP Türkiye’nin işbirliğiyle yeniden çekildi.

Çekimleri İstanbul’da iki gün süren ve orjinal senaryoya uygun şekilde kurgulanan kamu spotunun görüntü yönetmenliğini ‘Embrace Life’ filminin görüntü yönetmeni Luke Scott, yönetmenliğini ise Devrin Usta üstlendi. Sürücü ve yolcuların trafikte güvenliğini arttıran temel unsurlardan emniyet kemeri kullanımının bir alışkanlık haline getirilmesine katkıda bulunulması için yeniden çekilen spotta başrolde sanatçı Mustafa Sandal yer aldı.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı, senaryoda eşi ve oğluyla sessiz sinema oynayan ve ailesine araç kullanır gibi yapan bir babayı canlandırıyor. Özel görüntü teknikleriyle çekilen sahnede, baba karakteri oyun gereği geçirdiği trafik kazasındaki çarpışmadan, eşinin ve oğlunun ellerini emniyet kemeri gibi vücuduna sarmasıyla kurtuluyor.