Gazete Vatan Logo

Amerikan ordusuna parfüm sıkacak!

85 ülkeye ihracat yapan, doğrudan satış pazarında Huncalife markasıyla büyüyen Hunca, 1.3 milyondan fazla askeri olan Amerikan ordusuna Jagler ve Caldion markalarıyla parfüm satmak için teklif verdi.

Hunca, parfüm ve kozmetik sektöründeki en eski yerli markalardan biri... She, Equal, Jagler, Viva Cappio, Caldion, İvrindi, Destiny, Black Magic, Hunca Soft ve Carmina gibi markaları olan, sektörde 65 yıllık tecrübeye sahip şirket, 3 yıl önce Huncalife ile doğrudan satış kanalına da girdi ve 100 binin üzerinde satış danışmanına ulaştı.

Doğrudan satışta şirketin hedefi Türkiye’de 500 bin satış danışmanına ulaşmak ve 2016 yılından itibaren yurtdışında da kendi ekiplerini kurarak faaliyete geçmek. 85 ülkeye ihracat yapan Hunca, doğrudan satışta büyürken parfüm ve kozmetikte yurtdışından yeni fırsatlarını da kaçırmıyor.

Yeni hedef, Amerikan ordusuna Jagler ve Caldion markalarıyla girmek. ABD ordusunun ihalesine teklif verdiklerini söyleyen Hunca’nın patronu Tuncer Hunca, “İki markamızla Amerikan ordusuna girme hedefimiz var. Jagler Army ve Caldion Army adıyla ürünlerimizi teklif ettik. Tasarımlarımızı hazırlayıp sunduk. Cevap bekliyoruz” dedi. Jagler’in iç pazarda yüzde 10 civarında pazar payı olduğunu kaydeden Hunca, traş köpüğü ve deodorantıyla birlikte yılda 4 milyon adet Jagler ürünü sattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Hunca, “Toplamda en çok She markamız satıyor. Yurtiçinde ise Jagler çok tercih ediliyor. Toplamda yıllık 30 milyon adet üretim ve satışımız var. Türkiye’de en rekabetçi sektörlerden birindeyiz. Dünya devleriyle zirve için yarışıyoruz” diye konuştu.

Hunca olarak BİM, Kemal Tanca gibi önemli markalara fason üretim yaptıklarına da değinen Tuncer Hunca, birçok talep aldıklarını ve yeni markalarla görüşmelerinin devam ettiğini vurguladı.

Ayda 27 bin TL kazanan var

TUNCER Hunca, şirket olarak doğrudan satış sektöründeki en yüksek primi verdiklerini söyledi. Ev kadınları ağırlıklı olmakla birlikte erkeklerin de ilgi gösterdiği sektörde ciddi ek gelir fırsatları sunduklarını kaydeden Tuncer Hunca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim prim oranımız yüzde 28 civarında. Sektörde bizden daha iyi prim veren yok. Rakip bir şirkette 500 TL kazanan bizde 2 bin 500 TL kazanabiliyor. Ekim ayında 27 bin TL alan temsilcimiz oldu. Ayrıca çok iyi kazanan temsilcilerimizin kullanımına çok lüks otomobil bile veriyoruz.”

Haberin Devamı

Şu anda 650 ürün çeşidiyle tüketiciye ulaştıklarını kaydeden Hunca, bu rakamı 1.000’e çıkarmayı planladıklarını söyledi. Hunca, şu anda en çok satan ürünlerinin başında ise at kestanesi kremi olduğunu belirtti.

Huncalife’ı dünya markasına dönüştürecek

HUNCALİFE için 8 milyon TL yatırım yaptıklarını ve 3 yılda çok ciddi bir yol katettiklerini anlatan Tuncer Hunca, sözlerine şöyle devam etti:

“Hedefimiz doğrudan satış pazarında Türkiye’de liderliğe oynamak. Çok ciddi rakiplerimiz var ama önce ilk 5’e gireceğiz, sonra zirveyi zorlayacağız. Bu yıl 9 milyon TL olan ciromuzu seneye 25 milyon liraya çıkarmak istiyoruz. Nihai hedefimiz ise Türkiye’den doğrudan satışta bir dünya markası çıkarmak. Türkiye’den yetiştireceğimiz liderlerle dünyada büyümek istiyoruz. Azerbaycan, Ukrayna, Mısır gibi ülkelerde büyük potansiyel var. Önümüzdeki dönemde bu fırsatları değerlendireceğiz.”

Haberin Devamı