Gazete Vatan Logo

Amerika’yı parça parça keşfedecek!

Otomotivin anavatanını keşfedenler arasına Honda Türkiye de katılıyor. Şirket, ABD’de Acura ismiyle satılan Accord’un parçalarını gönderecek. Yerli Civic’i seneye yenileyecek.

Amerika’yı parça parça keşfedecek!

Son dönemde sessiz kalan Honda Türkiye, yeni hamleye hazırlanıyor. Honda Türkiye, 2016 yılında devreye girecek yeni Civic Sedan’dan önce Türk otomotiv şirketlerinin en büyük hayalini gerçekleştirecek. Ford Otosan, Tofaş, Temsa ve Türk Traktör gibi ana sanayi şirketlerinden sonra Honda Türkiye de otomotivin anavatanı ABD’den vize almayı başardı. Türkiye’de 50 binlik kapasitesini doldurmaya çalışan ve ikinci yeni yerli modelle 70 bin adetlere ulaşmak için çalışan Honda Türkiye, Amerika’yı parça ihracatıyla keşfedecek.

3 yıldır İngiltere başta olmak üzere Avrupa’daki Honda After Market için CR-V ve Accord sac panel, kapı, kaput komponentlerinin üretimini ve ihracatını gerçekleştiren Şekerpınar’lı üretici, şimdi ABD’deki Acura’lara için parça gönderecek. Türkiye ve Avrupa’da Accord olarak bilinen, Kuzey Amerika’da Acura RTSX adıyla satılan modelin parçaları artık Honda Türkiye’den gidecek.

Tereciye tere satıyoruz

Hatırlanacağı üzere Ford Otosan, 2009’da Gölcük tesisinde ürettiği Trancit Connect’leri ABD’ye ihraç eden ilk şirket oldu. İlk partiler 20 bin adet seviyesinde olmuştu. Aracın Kuzey Amerika’da kendisi kanıtlamasından sonra Gölcüklü Connect’le yılda 49 bin adetlik ihracat rakamı yakalandı. 2010’da bu pazara girmeyi başaran Temsa, Google ve Facebook çalışanlarını taşıyan otobüslerle adından söz ettirdi. Temsa TS 15, TS 30 ve TS 45 modellerini gönderiyor. Türk Traktör, ABD pazarına son teknolojiye sahip traktörler ihraç ediyor.

Haberin Devamı

Son olarak Tofaş 360 milyon dolara yenilediği Fiat Doblo’yu ‘RAM ProMaster City’ adı altında 2014 sonundan itibaren ihraç etmeye başladı. Tofaş, Kuzey Amerika’ya 2021 yılına kadar minimum 175 bin Doblo ihraç etmeyi planlıyor.

Yeni CR-V’ye lüks donanım

Türkiye’DE satışa çıkan Honda CR-V’nin başlangıç paketi olan Dream versiyonunda otomatik yıkama tertibatlı LED farlar, 17 inçlik alaşım jantlar, karbon görünümlü ön konsol, ısıtmalı ön koltuklar, start-stop sistemi, Bluetooth telefon kiti, renkli LCD bilgi ekranı, tek dokunuşla 60:40 oranında katlanan arka koltukların yanı sıra ABS, EBD,

Haberin Devamı

Araç Denge Kontrol Sistemi, Acil Durum Fren Desteği, Lastik Basınç Uyarı Sistemi standart olarak yer alıyor.

Süper üçlüye kavuştu

Model atağına geçen Honda, Türkiye’deki pazar payını süper üçlü olarak adlandırılan ‘1.6 litre-dizel-otomatik’ CR-V modeliyle artırmayı hedefliyor. 9 ileri otomatik şanzımanlı 160 beygir güç ve 350 Nm tork üreten motora sahip olan yeni CR-V, 100 km’de ortalama 4.4 litre yakıt harcıyor. Yeni CR-V’nin 1.6 i-DTEC motorlu ve manuel şanzımanlı versiyonu 101 bin 490 TL’den, otomatik şanzımanlısı 125 bin 990 TL’den başlayan fiyatla satışa çıktı. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “2.2 litrelik dizel motorumuzu otomatik şanzıman kombinasyonuyla vergi sistemi nedeniyle pazara sunamamıştık. Bu başarılı motorun yerine geliştirilen yeni 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman seçeneğiyle müşterilerimizin talebine cevap vermeyi hedefliyoruz” dedi.