Gazete Vatan Logo

Ameliyat bitti bilincini kaybetti

Kocaeli’de kalın bağırsağından ameliyat olan 1.5 yaşındaki Hasan’ın bilinci kapandı.

Ameliyat bitti  bilincini kaybetti

Kocaeli’nde kalın bağırsağında problem olan 1.5 yaşındaki Hasan Hüseyin Akgüden, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kolostomi ameliyatı oldu. Bebek ameliyatın ardından önce bilincini ardında da görme ve duyma yetisini kaybetti. Hastane yönetimi, bebekte beyin iltihabına bağlı şuur kapanması yaşandığını belirterek, 3-4 ay içerisinde düzelme beklediklerini açıkladı.

Bebeğinin ameliyat sonrasında çocuk hastalıkları servisine alındığını, ardında da bilincini kaybettiğini belirten anne Feride Hakgüden, “21 Eylül’de ameliyat ettiler çocuğumu. Şu an çocuğumda ne bilinç var, ne görme var, ne duyma var ve felç bir şekilde yatıyor. 4 gün boyunca doktorlara yalvardım bu çocuğuma bir hal oldu diye; bana normal olduğunu, geçeceğini söylediler. Nörolog çocuğun beyninde enfeksiyon oluştuğunu söyledi” dedi.

Hastane yönetiminden yapılan açıklamada; beyin iltihabı sonrasında bebeğin şuurunun kapandığı ve 2 gün sonra da bilinç bozukluğunun geliştiği belirtilerek, 3-4 ay içinde Hasan Hüseyin Akgüden’in sağlık durumunda düzelme beklendiği ve hastalıkla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı