Gazete Vatan Logo

Ambulans böyle bulundu!

Ambulans böyle bulundu!

Terör örgütü PKK yapılanması YDG-H üyeleri, 112 Acil Servis’e hasta olduğu yönünde ihbarda bulunarak ambulans istemiş bir şoför ile iki sağlık personelinin bulunduğu İdil Devlet Hastanesi’ne ait ambulans belirtilen adrese giderken Turgut Özal Mahallesi’nde yolu kesen bir grup terörist tarafından durdurulmuştu. Şoför ve sağlık personelini zorla ambulanstan indiren teröristler, tehdit ettikleri bu kişilere bir süre örgüt propagandası yaptı. Örgüt mensupları daha sonra gasp ettikleri ambulansla bölgeden kaçtı. Ambulansla GPS bağlantısının kesilirken bulunması için güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatılmıştı.

Roket atarla vurulmuş

İdil’de sokağa çıkma yasağının ardından 18 Şubat’ta başlatılan ‘Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu’nun 20’nci gününde sona ermesinin ardından bölgede güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor. İşte bu çalışmalar sırasında kaçırılan ambulans da bulundu. Ambulansın fotoğrafları çatışmaların dehşetini ortaya koydu. Kaçırılan ambulansın roket atarla vurulup uzun namlulu otomatik silahla tarandığı görüldü.

Haberin Devamı

Ambulansa ateş açılmıştı

Bu ilçede sağlık personeline karşı yaşanan tek olay değil. İdil’de 12 Şubat’ta Batman’a hasta götürüp dönüşte benzin istasyonundan mazot almaya giden İdil 112 Acil Servis’e ait bir ambulansa teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı. Açılan ateşte istasyonda çalışan Abdulbaki Dim yaralanırken, ambulansa da kurşunlar isabet etti.