Gazete Vatan Logo

AMATEM kapanıyor!

Gazi Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 1984’den beri binlerce bağımlının tedavi gördüğü Psikiyatri Bağımlılık Ünitesi’ne bağlı AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) kapanıyor

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Gazi Hastanesi Başhekimliği ve kliniğe 15 Temmuz’da gönderdiği yazıya göre ‘kliniğin kapatılması ve binanın en kısa sürede boşaltılması hususunda gereğinin yapılmasını’ istedi.

“Tadilat yapılacaktı ama olmadı”

Üniversite kaynakları OSTİM’de bulunan 27 yataklı merkez binasının ön tarafında oluşan çöküntü yüzünden, can güvenliği riski bulunduğu için kapatıldığını belirtiyor. Ancak AMATEM’e faaliyetlerini devam ettirebilmesi için yer gösterilmedi. Gazi Hastanesi AMATEM’in başında bulunan Prof. Dr. Zehra Arıkan, VATAN’a şöyle konuştu: “Biz daha önce Gölbaşı’ndaydık. Üniversite burayı yine kapatmak istedi. Ancak güçlü bir kampanya yapılınca bundan vazgeçildi. Bize o zaman OSTİM’deki binayı buldular. Biz girdiğimizde de binanın önünde çökme vardı. Üniversitenin yapı işleri burayı yapabileceğini söylediği için biz binaya yerleştik. Ama tadilat görmedi. Daha sonra yeniden incelenmiş ve can güvenliği olmadığına karar verilerek bizden burayı acilen tahliye etmemizi istediler. Ancak tahliye sonrası bize şu anda gösterilen bir yer yok. Yataklı servisi kapatıyoruz. Şimdilik ayakta hasta bakıyoruz. Ancak bu da net değil. Çünkü bağımlı hastaların bakımı zor oluyor. Yeni bir yer bulunan ya da bu bina tamir edilene kadar yatan hastalara bakamayacağız.”

Haberin Devamı