Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları fırladı!

Altın fiyatları ABD başkanlık seçimlerinden dolayı rekor kırdı. Sabah saatlerinde gram altın fiyatı 137 liradan işlem görürken şu an 133 liraya geriledi. İşte güncel altın fiyatları...

Altın fiyatları fırladı!

Altın fiyatları ABD başkanlık seçimlerinden büyük oranda etkilenerek yükseldi. Gram altın fiyatı % 4,74 oranında artış gösterdi. Gram altın fiyatları 15:31 saat itibariyle 133 liradan değer görüyor. İşte ayrıntılar...

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TRUMP FİYATLARI ETKİLEDİ
Altın, Beyaz Saray umutları için kilit öneme sahip eyaletlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın beklenenden daha fazla destek almasının güvenli liman alımlarını getirmesinin ardından ons başına 1,300 doların üzerine sıçradı.
Altının onsu yüzde 3.2 ile Haziran'daki Brexit oylamasından bu yana en hızlı yükselişini göstererek ons başına 1,315.96 dolara kadar çıktı. Metal 1,312.77 dolar seviyesinde seyrediyordu. Altın erken saatlerde yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu.
Londra'da Marex Spectrum Group Ltd. değerli metaller işlem müdürü David Gowett, "Florida herkesin yakından izlediği eyalet," dedi ve "Trump şu anda önde gidiyor, ancak sayılacak daha çok oy var. Trump beklenenden daha iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.
ABD endeks vadeli kontratları, Asya hisse senetleri gibi riskli varlıklar ve Meksika pesosu, Trump'ın Florida, Ohio ve Kuzey Carolina gibi önemli eyaletlerde Trump'ın önde gitmesi ile, sert düşerken, ABD Hazine tahvilleri ve yen gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklar güçlü yükseldi. Seçimler öncesi, anketlerin önemli bölümü Demokrat adar Hillary Clinton'ı önde gösteriyordu ve sayımı yapılan ilk dört eyalette sonuçlar beklendiği gibi çıkmıştı.
ABD başkanlık seçimleri piyasaları salladı. Altın ve dolar adeta uçtu. Dolar/TL 3.30'a kadar yükselerek tarihi zirveye ulaşırken altında da rekorlar peş peşe geldi.

Haberin Devamı