Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları yükselişte! Dolar fiyatları kaç liradan işlem görüyor?

Altın fiyatları geçen hafta yaşadığı sert düşüşün ardından bu hafta itibariyle toparlanmaya başladı. Yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları kaç liradan işlem görüyor? Bir diğer merak edilen yatırım aracı dolar fiyatları oldu. Hafta başından itibaren ciddi bir ivme yakalayan dolar fiyatları bugün frene bastı. İşte altın fiyatları ve dolar fiyatları en güncel yorumlar...

Altın fiyatları yükselişte! Dolar fiyatları kaç liradan işlem görüyor?

Altın fiyatları Kapalıçarşı'da kaç liradan işlem görüyor. Oldukça merak edilen altın fiyatları geçen hafta yaşadığı düşüşün ardından bu hafta yükselme tahminlerini destekler nitelikte bir ivme yakaladı. Peki uzmanlar altın fiyatları ve dolar fiyatlarına ilişkin hangi yorumları yapıyorlar? Dolar fiyatları hafta başından itibaren gösterdiği yukarı doğru hamleyi bugün frene basarak sabitledi. Peki dolar fiyatları Kapalıçarşı'da kaç liradan işlem görüyor? İşte ayrıntılar...

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Kapalıçarşı'da 124,78 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 124,81 liradan, 828 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 838 liradan, 114,22 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 114,32 liradan, 826 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 847 liradan, 399 liradan alınan Yarım Ziynet 409 liradan, 200 liradan alınan Çeyrek Ziynet 204 liradan satıldı.

Altın yükselişini sürdürdü

Altın, ETF`ler yoluyla gelen alımların faiz beklentilerini dengelemesi ile birlikte kazancını korudu.

Altın, exchange traded fonlarındaki (ETF) varlıkların, yatırımcıların Fed'in faiz artırmasını beklemelerine rağmen artışına devam ederek 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte, haftanın sonuna gelirken, iki günlük kazancını korudu. Bu durum, altının gücünü işaret ediyor.

Haberin Devamı

Altının onsu, önceki iki günde yüzde 0.4 tırmandıktan sonra, ons başına 1,257.55 dolar seviyesinde seyretti. İki hafta süren düşüşün ardından, fiyatlar, ETF varlıklarıının altı hafta üst üste artmasının desteği ile duruldu.

Altın, güçlü dolar ve Fed yetkililerinden gelen faizin yakın zamanda artırılabileceğine ilişkin yorumlara karşılık daha fazla düşüş göstermedi. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Eylül ayındaki toplantıda faiz artırımı görüşünü desteklediğini ve merkez bankasının faizi kademeli artırmasını istediğini söyledi. Altın fiyatları Perşembe günü, küresel hisse senetlerinin düşüşünü üçüncü günü taşınması ile birlikte yükseldi.

Bugün açıklanacak olan ABD perakende satışlar, tüketici güveni ve üretici fiyatları verilerini de içeren ekonomik veriler, ABD'de faizin izleyeceği yön konusunda fikir verebilir. Traderlar şimdilerde Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığını üçte iki olarak görüyor ve bu olasılık, gelecek ayki toplantı için yüzde 20 civarında.

Haberin Devamı

Altın destekli ETF'lerdeki varlıklar Perşembe günü 2,050.3 tona çıktı. Varlıklar bu yıl yüzde 40 arttı ve bu artışın büyük bölümü yılın ilk yarısında gerçekleşti.

Dolar mola verdi!
Son birkaç gündür rekor üstüne rekor kıran dolar/TL frene dokundu. Dün gün içinde 3.10 seviyesini aşarak rekor tazeleyen kur bugün güne 3.08 seviyesinden başladı.
Son birkaç gündür rekor üstüne rekor kıran dolar/TL frene dokundu. Dün gün içinde 3.10 seviyesini aşarak rekor tazeleyen kur bugün güne 3.08 seviyesinden başladı.
Kur saat 07:52 itibariyle 3.0881 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 3.4066 seviyesinden işlemde.
Analistlere göre gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik satış baskısının hafiflemesi ve lokallerin 3.10 seviyesi üzerinden döviz satışlarının da desteğiyle kur yönünü sınırlı olarak aşağı çevirdi.

Haberin Devamı