Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek...

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın kaç liradan alıcı buluyor? Sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın piyasasına dair merak edilen tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek...

Altın fiyatlarındaki son durum merak konusu oldu. Sürekli bir yükselişe geçen altın fiyatları haftanın son gününde ne kadar? Kapalıçarşı'da dün kapanışta gram 176,48 liradan çeyrek altın ise 288,62 liradan alıcı buldu. İşte son gelişmeler...

Gram altın, özellikle son zamanlarda Suriye'de artan jeopolitik risklerin etkisiyle değer kazanan dolar kurundan ve altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi.

Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan, artan risklerin ve döviz kurunun etkisiyle rekor üstüne rekor kıran altının gram fiyatı, dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 182,4 lirayı gördü. Bu yılın ilk aylarında yatırımcısının yüzünü güldüren gram altın, 12 Nisan itibarıyla yatırımcısına yaklaşık yüzde 13 getiri sağlamış oldu.

Altının ons fiyatı ise ABD ve Rusya'nın dün birbirleri ile ilgili Suriye konusunda yaptığı açıklamaların küresel piyasalarda yarattığı risk algısının etkisiyle 25 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1.365,4 dolara çıktı. Güvenli liman algısıyla talebi artan altının ons fiyatı, yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 3,5 prim sağladı.

Haberin Devamı