Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatından son gelişme!

Altın fiyatları yükselişine devam ediyor. Dolar fiyatlarındaki düşüş ise gözlerden kaçmıyor. Yatırımcılar dolar ve altın fiyatlarını yakından takip ediyorlar. İşte altın fiyatları ve dolar fiyatlarındaki son durum...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte çeyrek altın fiyatından son gelişme!

Altın fiyatları güne nasıl başladı. Yatırımcılar dolar fiyatlarındaki düşüş, altın fiyatlarındaki hareketlenmelerin ardından yakın takibi sürdürüyorlar. Altın fiyatları ve dolar fiyatlarındaki son durum haberimizde yer alıyor...

Altın yatay seyretti

Altın, Japonya Merkez Bankası ve Fed`in politika toplantıları öncesi sakin bir seyir izledi.

Altın Asya'daki işlemlerde, Japonya Merkez Bankası (BOJ) ve Fed'in Çarşamba günkü politika toplantıları sonuçlanmadan önce sakin bir seyir izledi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,314.84 dolardan kapandıktan sonra, Singapur saati ile 10:50'de 1,315.44 dolara geldi. Metal bu yıl yüzde 24 yükseldi.

Altın bu yılın ilk yarısında, kısmen düşük ya da negatif faizin desteği ile ralli yaptı. Düşük faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini artırıyor. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin küçük bir bölümü, BOJ'un parasal gevşeme programında genişlemeye gitmesini bekliyor. Vadeli işlem verileri, Federaş Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bugünkü toplantısında faiz artırımına gitme olasılığını yüzde 22 olarak işaret ediyor. Fed Başkanı Janet Yellen bugünkü faiz kararının ardından basın toplantısı yapacak.

Haberin Devamı

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü bilgilendirme notunda, "Altın piyasası zamana kilitlendi ve FOMC'tan sinyal bekliyor," dedi ve "Fed için, Eylül ayında faiz değiştirmeme, ancak Aralık ayı için açık kapı bırakma senaryomuz sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü 3.3 ton düşerek 2,018.3 tona indi.

Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 düşerek 283.25 yuana (ons başına 1,320.67 dolar) geriledi.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.1 geri çekilerek gram başına 284.55 yuana inerken, gümüş yüzde 0.1 gerileyerek kilogram başına 4,296 yuana düştü.

Spot gümüş ve palladyum yüzde 0.3 gerilerken, platin yüzde 0.1 değer kazandı.

Haberin Devamı

Dolarda kritik gün!
Japonya Merkez Bankası`nın faiz oranını değiştirmemesinin ardından yükselen dolar/TL güne 2.98`le açılış yaptı. Euro/TL ise 3.32`den işlemde.
Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz oranını değiştirmemesinin ardından yükselen dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın da (Fed) faiz kararını açıklayacağı güne 2.98'le açılış yaptı.
Euro/TL ise 3.32'den işlem görüyor.
Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2.97, euronun satış fiyatı ise 3.32 lira olmuştu.