Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları bugün 2020 |22 ayar bilezik, tam, yarım, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları ne olacak? Güncel çeyrek altın fiyatları…

Corona virüsü salgını tüm dünyada sosyal etkilerinin yanı sıra ekonomik etkileriyle de konuşuluyor. Dolar, Euro kuru, petrol fiyatları gibi corona altın fiyatlarını da etkiliyor. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı dün 361 liradan, cumhuriyet altının satış fiyatı ise 2.399 liradan işlem gördü. 22 ayar bilezik, tam, yarım, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları ne olacak? İşte Altın fiyatları bugün 2020….

Altın fiyatları bugün 2020 |22 ayar bilezik, tam, yarım, çeyrek altın kaç TL? Altın fiyatları ne olacak? Güncel çeyrek altın fiyatları…

Dünyayı saran corona virüsü ülkelerin ekonomik piyasasını da yerle bir etti. Hükümetler peş peşe ekonomik kalkınma programlarını açıklıyor. Euro, dolar kuru sürekli artarken, bu artıştan altın da etkilendi. Altını olan süreci karlı kapatırken, yatırım ya da hediye olarak altın almak isteyen vatandaşlar için altın fiyatı oldukça yüksek seyrediyor.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN 2020

Çeyrek altın: 588 Lira

Yarım altın: bin 176 Lira

Gram altın: 358 Lira

Cumhuriyet Ata Lira: 2 bin 373 Lira

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay geçtiğimiz günlerde, “Altının yükselişi malum küresel ölçekteki bakılan bir takım sıkıntılar. Korona virüsün oluşturduğu ortamdan kaynaklanan bir pozisyon var. Aslında, İstanbul’daki altın fiyatları serbest piyasa argümanları açık olmadığından dolayı daha yüksek fiyatlarla açılacağı öngörülüyor. 350 TL bandında olacağı gibi tahmin ediliyor ama şu an uluslararası piyasalarda 340-345 bandında seyrediyor altının Türk lirası karşılığı. Asıl burada altın onsunun bin 600 – bin 630 dolar bandında gezmesi, altının bir türlü düşmesine sebep olmuyor. Bunun altında yatan gerekçe korona virüsten kaynaklı bir belirsizlik ve ekonomilerin ciddi sıkıntıda oluşu. Ve öngörülemeyen bir sonuç var. Amerika ve Batı’daki Avrupa borsalarının ciddi kayıpları var. Bir de özel sektörün öngörülemeyen ciddi bir pozisyona girmesi var. Bu pozisyonda ne olacağı belirsizliği, insanları ister istemez maden yapılarına karşı talep yönelmesine sebep oluyor. Güvenli liman da demeyelim, güvenli liman diye de bir şey kalmadı artık. Bu süreci birlikte hepimiz izleyip, göreceğiz” açıklamasından bulundu.

Haberin Devamı

Altın yatırımcıları da uyaran Ay, “Yastık altında altın kaldı mı? İlk önce ona bakmak lazım. Eğer yastık altında altın kaldıysa bozdurma taraftarı değilim. Çünkü, altının ileride daha çok yükseleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.