Gazete Vatan Logo

Alo tanık hattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Ergenekon sanıklarına kumpas kurulduğu ile ilgili yürütülen soruşturmada bir hukuksuzluğu daha ortaya çıkardı. Skandal olay Paralel yapının egemen olduğu kapatılan Özel Yetkili Mahkemelerden biri olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davası sürecinde yaşandığı belirlendi. Ergenekon davasının sanıklarından Kemal Kerinçsiz’in savcılığa sunduğu dilekçede ilginç detaylar yer aldı.

İLGİLİ KİŞİ TESLİM EDECEK

Davanın 23 Ekim 2012 tarihindeki 251. duruşmasında Silivri Cezaevi’ndeki duruşmasında Emrah Özdemir isimli tanık dinlendi. Kasten adam öldürmek suçundan Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Özdemir, 7 Şubat 2008’de 25 yıl hapis aldı ve hükümlü olarak Tekirdağ 2 No’lu T Tipi cezaevindeydi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Özdemir’e sanık, ‘kendisinin elinde olduğunu iddia ettiği CD, görüntü ve ses kayıtlarını mahkemeye sunup sunmadığını’ sordu. Özdemir, “İlgili kişi getirip teslim edecektir” yanıtını verince Kerinçsiz, “Kimdir bu ilgili kişi?” dedi.

KALEMDEN BAĞLANDI

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin söylediği cümle ile skandalı ortaya çıkardı. Özese “Kemal Bey, o konuda telefon görüşmesi yaptı. Ancak şu ana kadar herhangi görüntü gelmedi” dedi. Kerinçsiz, “Mahkemenin hükümlü tanığı kaleme götürüp, kimliği belirsiz ve mahkemeden saklanan kişi ya da kişilerle görüşmesine izin vermesi, hukuk adına skandal ve faciadır” ifadelerini kullandı. Kerinçsiz, Özese ile üye hakimler Ercan Fırat ve Nihat Topal hakkında suç duyurusunda bulundu. Kerinçsiz, hakimleri HSYK da şikayet etti.

Başkan itiraf etti qÖzese ve Kerinçsiz arasındaki diyalog: K.K.: Bu görüşmeye nereden yaptı? H.H.Ö.: Kalemden yaptı efendim K.K.: Mahkeme kaleminden yaptı.

H.H.Ö.: Mahkemenin denetiminde.

K.K.: Kiminle yaptığı belli mi efendim, yani bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz? H.H.Ö.: Yok yok kiminle yaptığı belli değil. Zaten kendisi de isim vermek istemedi. (Yeni Şafak)