Gazete Vatan Logo

Almanlar andı ama Türkler...

Solingen'de neonazilerin kurbanı Genç ailesi için bu yıl anma töreni yapılmadı

Almanya’da Neonazilerin yakarak katlettiği Genç ailesinden beş kişi için bu yıl anma töreni düzenlenmedi. Almanya’da her yıl anma törenlerinin düzenlendiğini belirten Mercimek Köyü Muhtarı Osman Saykal, “Son yıllarda resmi olarak anma etkinliği olmadı. Zannedersem bu olay unutulsun isteniyor” diye konuştu.

Almanya’nın Solingen kasabasında 29 Mayıs 1993’te Neonaziler, Amasyalı gurbetçi Genç ailesinden beş kişiyi yakarak katletmişti. Katliamdan hayatlarını kaybeden Gürsün İnce (27), Hatice Genç (17), Saime Genç (7) ve Hülya Genç (9) ile misafir olarak bulunan yakınlarının kızı Gülistan Öztürk, (12) Amasya’nın Taşova ilçesi Mercimek Köyü’nde toprağa verilmişti.

CHP Merkez İlçe Başkanı Reşat Karagöz de şunları söyledi:

“Ben insanım diyen herkes Solingen katliamını da Maraş, Çorum, Sivas ve Uludere katliamını da lanetlemeli ve unutturmamalı. Alman hükümeti bu insanlığa karşı işlenen suçla hesaplaşmak adına, unutturmamak adına yakılan evin önüne anıt dikmiş, evi müze haline getirmiş. Ancak Türkiye, olayın üzerinden on dokuz yıl geçtiği halde katliamı lanetlemeye yönelik etkinlikler düzenlemeye yanaşmıyor.” (MEHMET MENEKŞE / Cumhuriyet)

Haberin Devamı