Gazete Vatan Logo

Alman Praktiker’den Türkiye’ye Pratik dönüş

Türkiye’den çıkma kararı alan Alman yapı marketi Praktiker, farklı bir yöntemle dönüyor. Praktiker’in isim hakkını alan Hollandalı grup Türkiye’de 300-1000 metrekarelik ‘Pratik’ ve ‘Praktiker’ mağazaları açacak

Alman yapı marketi devi Praktiker’in Türkiye’deki isim haklarını, Hollanda merkezli Practical Retail Holding BV satın aldı. Praktiker yenilenen konseptiyle yapı marketi ve ev geliştirme mağazalarını şehrin içine getiriyor. Praktiker, artık Türkiye’de iki farklı mağaza konseptiyle bulunacak. 300-1000 metrekare arasında büyüklüğe sahip ‘Praktiker Pratik’ adıyla yeni bir konsept yaratan Praktiker, 1000 metrekare üzeri metrekarelerde ise ‘Praktiker’ mağazalarıyla faaliyet gösterecek.

2015’te 30 mağaza

2015 yılında 30 mağaza açmayı planlayan Praktiker, orta vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Practical Retail Holding BV şirketinin Başkanı Benjamin Schaller Steiner, Türkiye’de Praktiker Pratik ile yapı marketi ve ev geliştirme sektörüne yeni bir iş modeli sunduklarını belirterek, “Praktiker, Almanya iflas ettikten sonra diğer ülkelerde yer alan mağazalarını ve şirketlerini satmak üzere karar aldı. Biz de Türkiye’deki isim haklarını Uygulama Yapı Marketleri A.Ş. olarak satın aldık. Halen ABD’de gıda perakendesi alanında yatırımlarımız bulunuyor. Türkiye’de kalıcı yatırım yapmak ve sürdürülebilir şekilde büyümek amacıyla bulunuyoruz” dedi. Praktiker’in yapı marketi ve ev geliştirme sektöründe dünyanın en değerli markaları arasında yer aldığını kaydeden Steiner, “Türkiye’de kendi mağazalarımızın yanı sıra franchise ile büyüyeceğiz. 2015 için 30,orta vadede 100 adet mağaza hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akıllı yatırım fırsatı sunacak

TAYFUN Kutlu, Praktiker mağazası açmanın akıllı bir yatırım fırsatı olacağını belirterek, şunları söyledi: “Sektörle daha önce hiç tanışmamış olsa bile yatırımcımız sisteme dahil olarak Praktiker marka bilinirliği, bilgi birikimi ve tecrübesi ile sektörden birisi olmakla kalmayacak onun öncülerinden birisi olacak. Mağazalar Praktiker uzmanları tarafından en modern şekilde dizayn edilecek; ürün ve ekipmanların temininden rafların yerleştirilmesine kadar tüm süreçlerde yatırımcımızla birlikte olacağız. Mağaza hizmete hazır hale getirildikten sonra da verimli ve kârlı olması için desteklerimiz sürecek.”

Haberin Devamı