Gazete Vatan Logo

Alman mahkemesi ölüme terk etti!

Almanya’da kalp nakli için aylardır bekleyen Muhammet bebek için hastane ve mahkeme ‘nakil olmasına gerek yok’ kararı verdi.

Doğuştan kalp hastası olan ve kalp nakli bekleyen Muhammet Eren Dönmez’e kalp nakli yapılmadığı için ailesi hastaneyi mahkemeye verdi. Mahkeme ise Muhammet Eren’in beyni yüzde 20 hasar gördüğü için kalp naklini reddeden hastaneyi haklı buldu ve nakil bekleme listesine alınmasını reddetti. Mahkemenin bu kararı Muhammet Eren’in ailesi ve sevdiklerini üzerken, aile çocuklarını asla ölüme terk etmeyeceklerini ve mücadeleyi bırakmayacaklarını açıkladı.

Hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirten baba Yavuz Dönmez, “Tahminimiz üst mahkeme de aynı kararı onaylayabilir. Bu iş ancak anayasa mahkemesinde ya da insan hakları mahkemesinde çözülür. 5 duyu organı sağlam olan, kendi nefes alan ve algıları tamamen olmasa da açık olan bir çocuk var. Bu bizim evladımız. Siz olsanız bu durumdaki evladınızı ölüme terk edebilir misiniz? Beyin hasarı olsa da kalp nakline tıbbi olarak engel değilse yani yaşam süresini uzatacaksa nakil yapılması gerekmez mi?” dedi.