Gazete Vatan Logo

30 Ağustos'ta meydana gelen kazaların bilançosu çok ağır

30 Ağustos'ta meydana gelen kazaların bilançosu çok ağır

30 Ağustos'ta meydana gelen kazalarda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.



İZMİR'DE ALKOLLÜ DEHŞET

İZMİR’de, Ramazan Çoksever’in kullandığı otomobile, arkadan gelen Ömer Yüce yönetimindeki maden suyu şişesi yüklü kamyonetle çarptı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Çoksever’in 4 aylık hamile eşi 25 yaşındaki Resime Çoksever ile teyzesinin kızı 44 yaşındaki Gülizar Pat olay yerinde yaşamlarını yitirdi, 1’i çocuk 3 kişi ise yaralandı. Dehşet saçan kamyonetin şoförünün ise 0.93 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Kaza, İzmir- Aydın Otoyolu’nda, Buca İlçesi Yıldız Mahallesi yakınlarında dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İzmir’de yaşayan ve bir firmada çalışan işçi Ramazan Çoksever (31), teyzesinin kızı Gülizar Pat’ın Aydın’ın Söke İlçesi’nde yaşayan kızını ziyarete gitmek üzere; eşi Resime Çoksever, oğlu 5 yaşındaki Halil Çoksever, Gülizar Pat ve onun eşi 45 yaşındaki Mestan Pat ile 35 DHL 94 plakalı otomobille yola çıktı. Yıldız Mahallesi yakınlarında Ramazan Çoksever’in kullandığı otomobile, Ömer Yüce yönetimindeki 06 PTL 82 plakalı soda şişesi yüklü kamyonetle arkadan çarptı. Kamyonet otomobili bir süre sürükledikten sonra güçlükle durdu.

Haberin Devamı

4 AYLIK HAMİLEYDİ

Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobildeki Resime Çoksever ile Gülizar Pat olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Otomobil sürücüsü Ramazan Çoksever ile oğlu Halil Çoksever ve Mestan Pat yaralandı. Yaralılar kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Gaziemir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Halil Çoksever ile Mestan Pat, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Olay yerindeki inceleme sonrası Resime Çoksever ile 2 çocuk annesi Gülizar Pat otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Kaza nedeniyle büyük üzüntü yaşayan yakınları, 1 çocuk annesi Resime Çoksever’in 4 aylık hamile olduğunu, yaklaşık 4 ay önce de ev aldıklarını belirtti. İki ailenin, Mestan Pat ve Gülizar Pat çiftinin Söke’deki büyük kızlarını ziyaret ettikten sonra bir süre orada kalan küçük kızlarını alıp İzmir’e getirmek için yola çıktıkları, ancak gidiş yolunda talihsiz kazanın yaşandığı bildirildi.

Haberin Devamı

ALKOLLÜ ÇIKTI

Jandarma tarafından gözaltına alınan ve kazada yaralanmadığı öğrenilen kamyonet şoförü Ömer Yüce’ye yapılan kontrolde 0.93 promil alkollü olduğu belirlendi. Dehşet saçan kamyonet şoförü Yüce’nin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Jandarmanın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.



AKSEKİ'DE OTOBÜSLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI

ANTALYA’nın Akseki İlçesi’nde yolcu otobüsüyle otomobilin çarpıştığı kazada, 1’i bebek 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.
Antalya- Konya karayolu üzerindeki Gündoğmuş yol kavşağında meydana gelen kazada, Konya istikametinden gelen 35 yaşındaki Hakan Kılıç’ın kullandığı 06 ET 5507 plakalı otomobil kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Murat Ulusan’ın kullandığı 06 TOU 51 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada, hurdaya dönen otomobildeki 28 yaşındaki Gamze Kılıç ile 1 yaşındaki Çınar Çarşı Kılıç olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü Hakan Kılıç, ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldıktan sonra ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Savcının incelemesinin ardından Gamze Kılıç ve Çınar Çarşı Kılıç’ın cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Kaza nedeniyle Antalya- Konya karayolunda ulaşım bir süre kontrollü sağlandı.



19 YAŞINDAKİ GENÇ MOTOR KAZASINDA ÖLDÜ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti, İngiliz kız arkadaşı yaralandı.
Kaza, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki İçmeler beldesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Turgut Yiğit Uslu (19) idaresindeki 48 J 3281 plakalı motosiklet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu İçmeler mezarlığı duvarına çarptı. Kazada motosiklette bulunan İngiliz Talya Leigh Andserson (20) hafif yaralanırken, Uslu’nun kafası mezarlık duvarına çarptı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Uslu’nun kafasına aldığı darbe ile hayatını kaybettiği belirlendi.
Talya Leigh Andserson ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Uslu’nun cenazesi memleketi Köyceğiz’de toprağa verildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

MERSİN'DE KAMYON İLE OTOBÜS ÇARPIŞTI

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde, çarpışan minibüs ve kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı.
Sabah saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda giden Akif Akkurt yönetimindeki 01 Y 6144 plakalı minibüs ile Hakan Durmaz’ın kullandığı 68 HA 965 plakalı kamyonet çarpıştıktan sonra ikisi de bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Kazada minibüste bulunan Ayhan Çakır (41) ile kızı Amine Nur Çakır (7) olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücüler Mehmet Akif Akkurt, Hakan Durmaz ve kamyonette bulunan Reyhan Can Çakır, Bekir Çakır, Neslihan Akkurt ise yaralandı.
Kaza yerine çok sayıda ambulans ile Mersin Büyükşehir Belediyesi kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi ile Medical Park ve Mersin Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAMSUN'DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ
Samsun’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
Kaza, Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Vali Konağı önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Gün (21) yönetimindeki 55 BV 475 plakalı otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu refüje çıkıp kendi şeridine savruldu. Kaza sonucu sürücü Mehmet Gün hayatını kaybederken, araç içerisinde bulunan Kaan Durukan (27), Murat Yıldırım (29), Samet Sağlam (30) ve Umut Akın (18) yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
BURSA'DA 1'İ AĞIR İKİ YARALI

Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada biri ağır iki genç yaralandı.
İsaören Mahallesi'nde Kurban K. idaresindeki DW834VZ plakalı özel otomobil ile Caner D.'nin kullandığı plakasız motosiklet kavşakta çarpıştı. Uzun süre sürüklenen motosikletin sürücü Caner D. ile arkasında bulunan arkadaşı Emre B. savrularak yaralandı. Gençlere ilk müdahale vatandaşlardan geldi. Yaralı gençler İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın da olay mahalline gelerek bilgi aldığı kazayla alakalı tahkikat sürüyor.
YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDE TRAFİK KAZASI

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na seyreden 06 CHA 47 plakalı tırın şoförü Mustafa Demir ile oğlu Ahmet Demir, iddiaya göre fotoğraf çekmek amacıyla köprüye park ettikleri araçtan indi. Bu sırada arkadan gelen Şafak T'nin kullandığı 34 EP 3645 plakalı kitap yüklü tır, park halindeki tıra çarptı. Mustafa Demir, kendi tırı ve bariyerler arasına sıkışarak yaşamını yitirdi.
Aracı fark ederek kendisini köprü kenarına atan Ahmet Demir ise yaralandı.
Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ahmet Demir'i hastaneye kaldırdı.
Polis ekipleri de trafik güvenliği için köprüde önlem aldı. Kaza nedeniyle köprü girişinde kuyruk oluştu.
SİVAS'TA 1 ÖLÜ
Sivas'ın Suşehri ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
İbrahim Sarıyüce'nin (28) kullandığı 42 Z 3464 plakalı otomobil, D-100 karayolunun Suşehri ilçesi Akçağıl köyü mevkisinde, karşı yönden gelen İran uyruklu Ammar Taghızadeh (28) yönetimindeki 20 B 724 plakalı tırın dorsesine çarptıktan sonra yol kenarındaki araziye savruldu.
Otomobil sürücüsü Sarıyüce, olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan Mustafa Tufan (21) ve Eyüp Başdoğan (18) yaralandı.
Suşehri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
MALATYA'DA 1 ÖLÜ 2 YARALI
Malatya'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Enes Apacık idaresindeki 27 AZJ 58 plakalı hafif ticari araç, TOKİ yolu Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi'nde kent merkezine doğru seyrederken devrildi.
Kazada, sürücü Apacık olay yerinde yaşamını yitirdi, Deste Neşe (17) ve Dolunay Yetkin (17) yaralandı.
Çevredeki vatandaşlarca araçtan çıkarılarak 112 Acil Servis ekiplerince Malatya Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ADIYAMAN'DA 1 ÖLÜ

Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, Aydın Arar yönetimindeki 02 AE 839 plakalı kamyon, merkeze bağlı Rezip köyü yakınlarında, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.
Kazada, kamyonda bulunan Hakan Arar hayatını kaybetti. Arar'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kazanın ardından kaçan kamyon sürücüsü Aydın Arar'ın yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

Haberin Devamı