Gazete Vatan Logo

Alkol yok ama bira var!

Efes One Love Festivali, alkol tartışmaları gölgesinde Santral İstanbul Kampüsü’nde başladı

Bu yıl 11.’si düzenlenen Efes One Love Festivali, alkol tartışmaları gölgesinde Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü’nde başladı. Festivalin başlama saati olan 14.00’de konuklar içeriye alınmadı. 2 saat boyunca beklemek zorunda kalan festival tutkunlarına içki satışının son anda durdurulduğu açıklandı. Ayrıca kampüs girişindeki bez afişlerden Efes ibaresinin de kaldırıldığı gözlerden kaçmadı. One Love Festival Yönetimi yaşananlarla ilgili olarak “Yazılı anlaşmalarımız olmasına ve mevzuatlara uygun olmasına rağmen, işletme sahiplerinin ruhsatlarını kullandırmaması nedeniyle, etkinliğimiz süresince alkollü ürün satışı yapılamayacaktır. Tarafımıza çok kısa süre önce bildirilen bu durum nedeniyle tüm müzikseverlerden özür dileriz” açıklamasında bulundu.

katılım azdı: Tartışmaların odağındaki festival öncesi 30 bin biletin satıldığı belirtildi. Festivalin ilk gününde 15 bin kişi beklendiği açıklandı. Ancak aşırı sıcak hava ve iptal tartışmaları bu yıl ki katılım ve çoşkuyu az da olsa olumsuz yönde etkiledi. Sıcaklar nedeniyle kendini gölgelik alanlara atan müzik tutkunları, alkolsüz bira içerek festivalin tadını çıkarmaya çalıştı. Efes standında alkolsüz biralarını yudumlayan Fatih ve Ahu Bilgen çifti yaşananlara, “Biz yetişkin insanlarız kendi kararımızı kendimiz veririz. İçki satışının durdurulması son derece anti-demokratik bir uygulama. İsteyen içkisini içer, isteyen içmez” şeklinde tepki gösterdi. Kimi katılımcılar ise konser alanı girişinde dışarıdan getirdikleri biraları yudumlayıp, diğer arkadaşlarına adeta nispet yaptı.

TEPKİ PANKARTLARI: Silahtarağa Santral İstanbul Kampüsü’nün girişideki yolda ise muhafazakar sivil toplum kuruluşlarının “Eyüp’ü kirletmeyin içki festivaline hayır”, “İçki tüm kötülüklerin anasıdır” yazan pankartları dikkat çekti. Festival öncesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin valiliğe iptal başvurusu ile başlayan tartışmalara son olarak Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu twitter’dan katılmış ve ‘Efes’ ibaresini kaldırdık açıklamasında bulunmuştu. Açıklamalara muhafazakar çevrelerden destek gelmişti.

Haberin Devamı