Gazete Vatan Logo

Ali Ağaoğlu'na bakın ne soruldu!

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözlatına alınan işadamlarına 'özel proje' sorgusu

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan gayrimenkul şirketlerinin patronlarının soruşturmaları kapsamında Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun 20 saat ifade verdiği öğrenildi. Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ise 7 saatlik sorgusunun ardından dün akşam serbest bırakıldı.

Habertürk Gazetesi'nden Ünsal Ereke'nin haberine göre; Her iki işadamına sorulan soruların başında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edilen ve belediyeleri devreden çıkaran ‘özel proje alanı’ vardı. Alınan bilgilere göre Ali Ağaoğlu’na Bakırköy’deki Bakırköy 46 projesi, Emrullah Turanlı’ya ise Şişli’deki Bulgar Vakfı üzerinde hayata geçirmek için kolları sıvadığı milyar dolarlık rezidans projesine yönelik olarak bakanlıktan nasıl izin alındığına yönelik sorular soruldu.

İMAR ALANI GENİŞLEDİ

İnşaat şirketleri tarafından hazırlanan planlar ilçe ve büyükşehir belediyeleri tarafından reddedilince, bazı hallerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘özel proje alanları’ haline dönüştürülebiliyor. İddialara göre özel proje kapsamında olan Ağaoğlu’nun Bakırköy 46 adlı projesinde 30 metre olan yükseklik 70 metreye, toplam 110 bin metrekare inşaat yapılabilen alan ise emsal artırılarak 232 bin metrekareye çıkarılmış. İşte Ağaoğlu’na sorgu sürecinde en çok bu konuyla ilgili soru sorulduğu ifade ediliyor. Soruşturmaya konu olduğu öğrenilen bir diğer özel proje de Bulgar Vakfı'na ait Şişli'deki 59 dönümlük arazide kat karşılığı olarak alınan yerle ilgili. Vakıftan söz konusu araziyi 5 yıl önce alan Emrullah Turanlı, gelecek günlerde projeyi açıklayacaktı. Milyar dolarlık projede alışveriş merkezi, rezidans ve ofisler olacak.

Haberin Devamı