Gazete Vatan Logo

Alevilerden ''AKP karşıtı'' miting

Bu akşam Fenerbahçe - Galatasaray derbisine ev sahiliği yapacak olan Kadıköy'de öğle saatlerinde de Alevi derneklerinin organize ettiği miting vardı.

AKP’nin “Alevi Açılımı'na samimi bulmayan Aleviler, Kadıköy İskele Meydanı’nda “Öğretimize, Özgürlüğümüze, Onurumuza ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz" mitingi düzenledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, mitingin, yurtiçi ve yurtdışında, Alevilere ve Aleviliğe karşı sürdürülen iftira ve karalama girişimlerine "cevap" olarak düzenlendiğini duyurdu.

Daha önce AKP’nin düzenlediği Muharrem ayı iftar yemeğine katılmayan, yemeğe katılan Alevileri ise “düşkün" ilan eden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen mitinge aralarında CHP, DSP, SHP, ÖDP, DTP ve EMEP’in bulunduğu siyasi partilerin yanı sıra İHD, DİSK, 78’liler Vakfı gibi sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Alevi derneği destek verdi.

İskele Meydanı'ndaki mitinge yaklaşık 3 bin 500
Miting için saat 12.30’dan itibaren Kadıköy İskele Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, “Pir Sultan Yolundayız", “Örgütlü Halk Yenilmez" şeklinde sloganlar atarak yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, Tolga Sağ, Hasan Sağlam, Erdal Bayrakoğlu gibi sanatçıların sahne almasıyla sona erdi.


Haberin Devamı