Gazete Vatan Logo

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılır?

ALES/3 geç başvuru işlemleri için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. 18 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 2018 yılının son ALES sınavı için geç başvuruları işlemleri 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Peki ALES geç başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES/3 geç başvurusu nasıl yapılır?

ALES geç başvuru işlemleri için adayların meraklı bekleyişi sürerken ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi. ALES sınavının 3. ve sonuncusu olan sınav için geç başvurular 10 Ekim tarihinde alınacak. YÖK tarafından haziran ayı içerisinde duyurulan ALES sınavının yılda üç kez yapılacağı bilgisinin ardından son ALES sınavı için başvurular geçtiğimiz günler içerisinde alınmıştı. Peki ALES geç başvurusu basıl yapılır?

ALES/3 GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

18 Kasım'da gerçekleştirilecek olan ALES/3 geç başvurusu için adaylar 10 Ekim tarihinde başvurularını yapabilecek. ALES geç başvuru işlemleri 10 Ekim'de ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden adayların TC kimlik numarası ve şifre bilgilerini girmesi ile gerçekleştirilebilecek. Adaylar İnternet Bankacılığı sayesinde ÖSYM sitesi üzerinden başvuru ücretlerini ödeyebilecek.