Gazete Vatan Logo

ALES/3 sınav sonucu ne zaman belli olacak?

ALES/3 sınavı 18 Kasım'da gerçekleşti. 20 Kasım'da adayların erişimine açılan ALES/3 sınavının soru ve cevaplarına 30 Kasım tarihine kadar erişilebilecek. Peki adayların merakla beklediği ALES/3 sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

ALES/3 sınav sonucu ne zaman belli olacak?

ÖSYM, ALES sınav sonucunun açıklanacağı tarihi duyurdu. Heyecanlı bekleyişin devam ettiği ALES sınavının soru ve cevapları ise 3 gün boyunca daha sorgulanabilecek.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES/3 sınavının sonuçları 20 Aralık 2018 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak. https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden adaylara duyurulacak.

ÖSYM DUYURUSU:

18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 20 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.
Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
2018-ALES/3 Sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.
Sayısal Testi: 19. ve 43. Sorular
Sözel Testi: Bulunmamaktadır
Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı