Gazete Vatan Logo

Alemdaroğlu Adliye’ye sevk edildi

Ergenekon soruşturması çerçevesinde, 21 Mart Cuma günü saat 04.30’da evinden alınarak sorgulanan, önceki gece serbest bırakılan İlhan Selçuk’la birlikte gözaltına alınan gruptan beş kişi daha dün Beşiktaş’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Sağlık kontrolü yapıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, gazeteci Adnan Akfırat, İbrahim Benli ve Ferhan Bolluk önce Fatih Adliyesi’ne getirilerek adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.
Buradaki kontrolden sonra zanlılar saat 12.40’da savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından sorgulanmak üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilerek üst kapıdan içeri alındılar. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ise şubedeki işlemlerinin ardından Prof. Dr. Alemdaroğlu, Akfırat, Benli ve Bolluk’tan, yaklaşık yarım saat sonra adliyeye getirildi.

Perinçek hâlâ Emniyet’te

Aynı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ise Emniyet’teki sorgusu hâlâ sürüyor. Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Aytekin, müvekkilinin şubedeki işlemlerinin sürdüğünü belirtirken, soruşturmanın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince birlikte yürütülmesi nedeniyle Perinçek’in, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulandığını söyledi.

Haberin Devamı