Gazete Vatan Logo

Albay Özenalp'in ölümü cezaevi komutanını yerinden etti

Albay öldü, cezaevine doktor ve tam donanımlı ambulans geldi

Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in vefatı Mamak Askeri Cezaevi komutanını yerinden etti. Cezaevine ise sağlık skandalının ortaya çıkmasından sonra doktor ve tam donanımlı bir ambulans tahsis edildi.

Balyoz Davası'nda darbeye teşebbüs iddiası suçundan aldığı16 yıl hapis cezası nedeniyle Mamak Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunurken beyin kanaması geçiren Kurmay Albay Murat Özenalp'i ölüme götüren sağlık skandalı ile ilgili cezaevi müdürünün görev yeri değiştirildi.
Cezaevine bir doktor görevlendirilirken tam donanımlı ambulansta artık hazır tutuluyor.

Protestolara soruşturma

Beyin kanaması geçirip ardından hayatını kaybeden Kurmay Albay Murat Özenalp'in hastaneye naklinde yaşanan ambulans skandalı ile ilgili soruşturma açıldı, görüntüler incelendi. Genelkurmay’ın başlattığı tahkikat sürerken, Balyoz avukatlarının da bu konuda “görevi ihmalden” suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu arada Özenalp’in ardından ilk günler Mamak Askeri Cezaevi’nde doktor görevlendirildi. Ayrıca 112 Acil Servisi’nden tam donanımlı bir ambulans tahsis edildi. Ambulansın 24 saat cezaevinin içinde tutulduğu öğrenildi. Mamak Cezaevi Komutanı Albay Hakan Amuk’un da tayini çıktı. Milli Savunma Bakanlığı’nda bir göreve atanan Amuk’un beklenmeyen tayininde, Özenalp olayının etkili olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Özenalp’in Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlunu protesto eden kişiler hakkında ise soruşturma başlatıldı. Askeri yetkililerin slogan atanların ismini ve görüntülerini tek tek tespit ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı