Gazete Vatan Logo

Alaçatı’ya Four Seasons’ı getiriyor!

Four Seasons ile ortaklık anlaşması imzaladı

Dilek Gayrimenkul, Çeşme Alaçatı’da inşa edeceğiı 250 milyon liralık resort projesine ilişkin olarak Four Seasons ile ortaklık anlaşması imzaladı. 2016 yılında açılması hedeflenen resort, 350 kişiye iş imkanı sağlayacak.

2006 yılından bu yana gayrimenkul ve turizm alanında faaliyet gösteren Dilek Sabancı’nın başında olduğu Dilek Gayrimenkul, 250 milyon liralık resort yatırımı için Four Seasons Hotel ve Resorst ile anlaştı. Dilek Gayrimenkul’ün Four Seasons Hotels and Resorts ile yapacağı resort projesine ilişkin sözleşme Dilek Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı ve Four Seasons Hotels and Resorts Başkanı ve CEO’su Kathleen Taylor tarafından imzalandı.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Türkan Sabancı, Sevil Sabancı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldı. Four Seasons Resort Çeşme’nin 2016 turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor. Tesiste, özel iç bahçeli ve terasa sahip 130 resort suit, özel bahçeli ve havuzlu 16 villa, su sporları merkezi, özel plaj, spor alanları. termah havuz ve hamama sahip SPA, açık ve kapalı havuzlar, köy meydanına açılan restoranlar, cafeler ve alışveriş merkezleri yer alacak. Dilek Sabancı, anlaşmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu benzersiz ve iddialı projeyi, uluslararası işletme deneyimli ve sektöründe dünya lideri olan Four Seasons işbirliği ile hayata geçirme kararı aldık. Four Seasons Çeşme Resort Projesi‘ne 250 milyon lira yatırım yapmayı öngörüyoruz. 350 kalifiye personelimizle konuklarımıza hizmet vereceğimiz tesisimizi, 2016 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz.”

Türkiye bizim için önemli

Four Seasons Hotels and Resorts Başkan ve CEO’su Kathleen Taylor da, şöyle konuştu: “Yeni yatırım bölgelerini değerlendirirken beklentimiz konuklarımızın seyahat etmek istedikleri bir destinasyon olmasıdır. Dünyanın en çok ziyaret edilen 6’ncı ülkesi Türkiye, seçkin misafirlerimiz için çok önemlidir. Bu yatırıma katkı sağlayacağımız için kendimizi özel hissediyoruz.”

Haberin Devamı