Gazete Vatan Logo

Akşener'in evinin önündeki gerginlikle ilgili 12 kişi gözaltına alındı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre; Meral Akşener'in evinin önündeki gerginlik nedeniyle şu ana kadar kimliği belirlenen 12 şüpheli yakalandı

Akşener'in evinin önündeki gerginlikle ilgili 12 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.
Başsavcılık açıklamasında, 4 Ekim 2018 günü saat 23.15 civarında 35-40 kişilik bir grubun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Beylerbeyi'nde bulunan evinin önünde toplanarak slogan attığının ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Soruşturma kapsamında verilen talimat üzerine Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekiplerinin, sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile olay yerinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenerek tespitine çalışıldığı kaydedildi. Şu ana kadar kimliği belirlenen 12 şüphelinin yakalandığı, kimlik tespit ve delil toplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

BAKAN TALİMAT VERMİŞTİ

Meral Akşener'in İstanbul'daki evinin önünde bir grup tarafından dün gece slogan atılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evininin önündeki nümayiş konusunda gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliği talimatlandırılmıştır." ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada da, "Meral Akşener'in evinin önündeki gösteriye katılanlarla ilgili tahkikat başlatıldı." denildi.

MERAL AKŞENER: GELENLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM
Akşener, sloganlar atan partililere bir açıklama yaptı. Akşener, "Türkiye'nin daha iyiye gitmesi, gençlerimizin umudunun yeniden yeşermesi için bu yola çıktık. Biz bir aileyiz, Vakur olacaksınız, sakin olacaksınız, sağduyulu olacaksınız. Bizi özellikle bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Ben buraya gelen elli kişiden şikayetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar, Talimat verildiler, geldiler" dedi.
Akşener'in açıklamasının ardından toplanan partililer dağıldı.